braća Sinković

SINKOVIĆI I MARTIN KRENULI PREMA RIJU: Veslače će u Olimpijskom selu dočekati neugodna situacija

Autor:

Nakon što su na OI London 2012. osvojili srebro u četvercu na pariće, ovaj put će se natjecati u dvojcu.

Nakon Tine Mihelić koja se u Rio uputila prošli tjedan, na Olimpijske igre krenuli su danas, 25. srpnja i veslači Damir Martin te Valent i Martin Sinković, zajedno sa svojim trenerima Srećkom Šukom i Nikolom Bralićem.

Nakon što su na OI London 2012. osvojili srebro u četvercu na pariće, ovaj će se put Damir natjecati u samcu, a braća Sinković u dvojcu na pariće. Eliminacijske utrke su u objema disciplinama na rasporedu već 6. kolovoza, dan nakon svečanog otvaranja Igara.

Na putu za Rio su i prvi članovi Misije hrvatske olimpijske delegacije na čelu sa šefom Misije Damirom Šegotom, a njihov dolazak u novootvoreno Olimpijsko selo očekuje se noćas. Selo je otvoreno 24. srpnja te se useljavanjem prvih delegacija pokazalo da postoje određeni nedostaci.

“Radnici rade danonoćno kako bi uklonili sve nedostatke u apartmanima. To će nažalost trajati nekoliko dana. Sve one sportaše koje stignu u Selo, a čiji smještaj neće biti završen smjestit ćemo u odgovarajuće sobe u ostalim zgradama. Maksimalno ćemo se truditi ne ometati njihove pripreme za nastup na Igrama. Žao nam je zbog nastale situacije i zahvaljujemo nacionalnim olimpijskim odborima na razumijevanju“, poručili su iz Organizacijskog odbora OI Rio.

Autor:

ZADNJE VIJESTI