Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sara Kolak skinula rekord i plasirala se u finale: ‘U zadnjem hicu rekla sam si ne idem doma’!

Autor: Bruno Herljević

Premda se nije baš činilo kako će Sara baciti rekord jer je u prva dva hica izbacila tek 55.68 i 55.86, ali 21-godišnjakinja je u trećem pokušaju bacila osobni te hrvatski rekord.

Za nevjerojatan završetak uzbudljivog dana na Olimpijsim igrama u Riju, pobrinula se Ludbrežanka Sara Kolak. Najbolja hrvatska bacačica koplja plasirala se u finale najboljim hicem u skupini A i to od 64 metra i 30 centimetara, što je ujedno i novi hrvatski rekord.

“Finale Olimpijskih igara bila mi je najveća želja, to mi je kruna sezone. U zadnjem hicu ponavljala sam si da ne želim ići doma. I ne idem doma. Prve dvije serije treba čim prije zaboraviti. Trebam se fokusirati na prekosutra, opet je u 9 sati finale. Trebam dobro otvoriti natjecanje i dat ću sve od sebe da uđem u prvih osam”, kazala je Sara za HRT.

Premda se nije baš činilo kako će Sara baciti rekord jer je u prva dva hica izbacila tek 55.68 i 55.86, ali 21-godišnjakinja je u trećem pokušaju bacila osobni te hrvatski rekord i time se plasirala ravno u finale natjecanja koje je na rasporedu u petak oko dva ujutro po srednjeeuropskom vremenu.

Uz Saru normu su ispunile Bjeloruskinja Tatijana Kaladovič sa 63.78, Južnoafrikanka Sunette Viljoen sa 63.54 i Kineskinja Huihui Lyu sa 63.28. Bolja od Sare u skupini B bila je jedino Poljakinja Maria Andrejczyk, također s državnim rekordom 67.11 te Čehinja Barbora Špotakova s 64.65.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.