Samovojska novinar godine, Sušecu nagrada za životno djelo

Autor: hina

Nagradu HZSN-a za životno djelo dobio je ugledni televizijski novinar Božo Sušec koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri na Hrvatskoj televiziji pratio čak 18 Olimpijskih igara, te brojna svjetska i europska prvenstva u nogometu, rukometu i atletici.

Komentator Sportskih novosti Anton Samovojska izabran je danas za novinara godine u tradicionalnom izboru članova Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Samovojska je nominiran za godišnju nagradu zbog serije tekstova i intervjua, među kojima se posebno ističu oni s kapetanom brazilske nogometne reprezentacije Gilbertom Silvom i legendarnim skakačem s motkom Sergejem Bubkom.

Na svečanosti održanoj u Karlovcu nagradu je Antonu Samovojski, koji je u glasovanju dobio više glasova od protukandidata Tomislava Židaka iz Jutarnjeg lista, predao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Nagradu HZSN-a za životno djelo dobio je ugledni televizijski novinar Božo Sušec koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri na Hrvatskoj televiziji pratio čak 18 Olimpijskih igara, te brojna svjetska i europska prvenstva u nogometu, rukometu i atletici.

Godišnja priznanja nacionalne udruge sportskih novinara za fotografiju dobio je Jakov Prkić iz Cropixa, za najbolju kolumnu nagrađen je Tvrtko Puljić iz Sportskih novosti, a za najbolji press centar u prošloj godini priznanje je dobio Hrvatski rukometni savez i Zvonimir Vukelić, šef press-službe na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Priznanje za suradnju s medijima dobio je izbornik hrvatske stolnoteniske reprezentacije Neven Cegnar, nagradu za rad u lokalnim medijima dobio Slobodan Kadić, novinar Večernjeg lista i Kronike požeško-slavonske, a priznanje za istraživačko novinarstvo Anton Filić iz Večernjeg lista.

Posebno priznanje HZSN-a za fotografiju dobili su Damir Senčar iz FaH-a i Robert Valai iz Sportskih novosti koji su u protekloj godini dobili ugledne međunarodne nagrade za svoj rad.




Svečanosti hrvatskih sportskih novinara u Karlovcu nazočili su, uz predsjednika HOO-a Matešu, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Tomislav Duka, te karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Odabirom grada Karlovca za svoju godišnju proslavu HZSN je podržao svoju karlovačku sekciju i njihovu borbu protiv gašenja lokalnog sportskog tjednika KAŠ.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.