FOTO: HINA/EPA

PUTIN ĆE ‘POLUDJETI’: Novi skandal među ruskim olimpijcima

Autor: hina

Kao da već nije dovoljno što ne smiju nastupati pod ruskom zastavom

Član ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki bio je pozitivan na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavio je u ponedjeljak Sportski arbitražni sud (CAS).

To znači da je analiza B uzorka potvrdila da je sportaš – koji je u Pjongčangu nastupao pod nazivom “Olimpijski sportaši iz Rusije” jer je njegova domovina suspendirana zbog sustavnog dopinga – prekršio antidopinško pravilo. Sa suprugom Anastasiom Brizgalovom, Krušelnicki je osvojio brončanu medalju u curlingu u mješovitim parovima na ovim ZOI.

CAS u svojoj objavio nije naveo koju je zabranjenu tvar koristio Krušelnicki, no u nedjelju je agencija France Presse objavila da je u uzorku A pronađen “meldonij”.

Krušelnicki je napustio olimpijsko selo i predao je akreditaciju, izjavio je glasnogovornik ruskog izaslanstva na ZOI Konstantin Vibornov.

CAS će sada odrediti sankcije, a ruskom sportašu prijeti suspenzija i oduzimanje medalje.

Osim toga, CAS također treba provesti ponovnu analizu uzoraka ekipe iz Norveške koja je natjecanje završila kao četvrta, a sada bi joj u ponovnoj podjeli medalja mogla pripasti bronca.

Rusi koji su dobili dopuštenje za nastup na ovim ZOI jer nisu imali veze s dopingom nadali su se da će, ako ne bude ni jednog slučaja dopinga u Pjongčangu, na zatvaranju 25. veljače od Međunarodnog olimpijskog odbora dobiti dopuštenje da hodaju pod ruskom zastavom.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.