Photo: Igor Kralj/PIXSELL

PRVA PA ODMAH ZLATNA: Fantastični Glasnović donio Hrvatskoj vrijednu medalju!

Autor: Bruno Herljević

U prve tri serije Glasnović je uspješno odgovarao na hice Talijana, ali u četvrtoj seriji Pelliele je promašio, a Glasnović ga je sjajno dočekao i pogodio.

Hrvatska ima prvo zlato na Olimpijskim igrama! Strijelac Josip Glasnović osvojio je prvo mjesto u trapu, nakon dodatnog raspucavanja u finalu bio je uspješniji od talijanskog strijelca Giovannija Pelliela sa 17:16.

U posljednjih 15 zadanih meta u finalu obojica su imala po 13 pogodaka, a u dodatnom raspucavanju Glasnović je bio znatno smireniji i koncentriraniji.

Premda je bio u dosta nezgodnijem položaju pucavši kao drugi, što znači kako je imao pritisak jer bi mu promašeni hitac značio gubitak zlata. U prve tri serije Glasnović je uspješno odgovarao na hice Talijana, ali u četvrtoj seriji Pelliele je promašio, a Glasnović ga je sjajno dočekao i pogodio.

Spomenimo kako je ovo druga zlatna medalja u ovoj disciplini, a prije četiri godine donio ju je Giovanni Cernogoraz koji je također u raspucavanju stigao do zlata. U Riju je Cernogoraz završio kao deveti sa 116 pogodaka u kvalifikacijama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.