Povijesni uspjeh Marina Čilića: Osvojio prvi turnir iz serije Masters 1000!

Autor: Bruno Herljević

Čiliću očito odgovara američki beton jer je svoj prvi naslov osvojio 2008. u New Havenu, prvo Grand Slam na US Openu 2014. i sada prvi Masters 1000.

Marin Čilić sinoć je u Cincinnatiju ispisao novu stranicu hrvatske teniske povijesti. Naime, Marin je postao treći tenisač koji je osvojio naslov iz Masters serije 1000, prije njega to su učinila tek dvojica tenisača, Goran Ivanišević 1992. i 1994. i Ivan Ljubičić 2010. godine.

Čilić je do naslova stigao preko Andyja Murraya kojeg je svladao s 6:4 i 7:5, a to je ujedno i tek treća pobjeda hrvatskog tenisača nad Murrayem iz 14 prijašnjih ogleda. Čilić je zaista odigrao besprijekoran meč u kojem je dozvolio tek dvije break-lopte Murrayu, a sam je riješio tri od osam. U prvom setu napravio je dvostruki break 5:2, ali jedan gem je odigrao slabije i dao škotskom tenisaču priliku, a potom je rutinski odradio set do kraja.

U drugome setu obojica su držala ritam i nisu dozvoljavali pogreške, a onda je Marin prvo propustio 0:40, da bi na koncu realizirao tek petu break-loptu. Iza toga je bez ijednog izgubljenog poena servirao za meč. Marin je time prekinuo Murrayev impresivan niz od 22 uzastopne pobjede i tri velika naslova, ona u Londonu, Wimbledonu i na Igrama.

Čiliću očito odgovara američki beton jer je svoj prvi naslov osvojio 2008. u New Havenu, prvo Grand Slam na US Openu 2014. i sada prvi Masters 1000.

Nakon ove pobjede i 15. naslova u karijeri, a prvom u 2016. godini, Čilić će na novoj ATP ljestvici biti na devetom mjestu.

Vrijedi spomenuti da je na istom turniru nešto ranije naslov osvojio i Ivan Dodig, koji je u paru s Melom slavio protiv Rojera i Tecaua s 2:1 u setovima.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.