Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pogrebna atmosfera: Pokunjeni rukometaši se vratili, Babić otkrio hoće li i dalje biti izbornik…

Autor: Bruno Herljević

Teško je bilo gledati smrknuta lica, poglede u prazno, u pod, ali rukometaši su, činjenica je, podbacili na Igrama.

Na svim dosadašnjim dočecima hrvatskih olimpijaca atmosfera je bila uglavnom pozitivna, osim na dočeku rukometaša. Tamo je pak vladala poprilično negativna, tmurna, što se kaže, pogrebna atmosfera. Teško je bilo gledati smrknuta lica, poglede u prazno, u pod, ali rukometaši su, činjenica je, podbacili na Igrama. Nema se tu što uljepšati, Hrvatska je ispala od, realno, puno slabije Poljske, a razočaranje u momčadi još uvijek nije splasnulo.

“Kada vidim tolike novinare, pa čak i sada, na ovom našem povratku s ne baš uspješnog natjecanja. Još mi je malo teže. I da, zato su lica ovakva”, rekao je Zlatko Horvat.

Izbornik Željko Babić obratio se javnosti i naglasio koji je njegov pravi cilj s reprezentacijom. “Ja sam i prije ovog puta rekao cilj. Glavni cilj, a to je EP 2018. u Hrvatskoj”, kazao je Babić.

Ipak, svakoj rukometnoj momčadi prvi i jedini cilj trebala bi biti zlatna medalja na Olimpijskim igrama, ali svaki rukometni trener ima pravo birati ciljeve svoje momčadi pa tako i Babić. Druga stvar je to što se navijači možda ne slažu s time, no, što je tu je.

Babić se potom zahvalio svima prisutnima, a potom je još jednom naglasio kako je on odgovoran za ispadanje Hrvatske na OI u Riju. “Ono što se od mene očekivalo ja u Riju nisam ostvario. Izbornik nije bio na razini i to je sto posto”, kazao je.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pitanje se samo od sebe nameće, što dalje i je li Babić spreman odstupiti s mjesta izbornika?

“Vjerujem da ćemo za se tjedan dana sjesti, čelni ljudi Saveza i ja. U međuvremenu ću se malo odmoriti, makar ćemo razgovarati i telefonski, sa suradnicima i vodstvom HRS-a. Onda ćemo se sastati u Zagrebu i nadam se povući hrabre, odlučne i prave poteze. To ja očekujem od tog razgovora”, kazao je Babić, prenose Sportske.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.