Photo: Igor Kralj/PIXSELL

OVO JE ZAISTA SRAMOTNO! Sandra Perković ostala i bez druge prestižne nagrade!

Autor:

Sandra je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali sav ovosezonski uspjeh nije joj bio dovoljan da uđe među tri najbolje.

Sandra Perković je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska, najbolja je sportašica Hrvatske i sezonu je završila bez poraza, ali to očito nije dovoljno da bi se našla među trima finalisticama za najbolju atletičarku svijeta prema izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

Tako je Perković ostala i bez nagrade za najbolju atletičarku svijeta i bez nagrade za najbolju atletičarku Europe. Sandra je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali sav ovosezonski uspjeh nije joj bio dovoljan da uđe među tri najbolje. Na stranu sad to što je Perković hrvatska sportašica pa nam je još dodatno žao što nije barem u finalnom izboru, ali ta je sportašica osvojila sve što se osvojiti dalo, dominira na borilištima već godinama, a ova joj je sezona jedna od najboljih. Isto tako rijetki su atletičari koji uspijevaju u kontinuitetu osvajati trofeje i medalje kao što to Perković radi.

Ipak IAAF je odlučio kako će u finalu biti dugoprugašica Almaz Ayana, jamakanska sprinterica Elaine Thompson i poljska kladivašica Anita Woldarczyk.

Spomenimo još kako je od muške konkurencije u finalu završio jamajkanski sprinter Usain Bolt, dugoprugaš Britanac Mo Farah i 400-metraš iz Južnoafričke Republike Wayde van Niekerk.

Autor: