Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

OVAJ DETALJ OTKRIVA KOLIKO JE HRVATSKA ZAPRAVO BILA OČAJNA! Kako im se to moglo dogoditi?

Autor: Andrija Kačić Karlin

Skloni su naši rukometaši komplikacijama. Posve nenadano su u 3. kolu svoje skupine poraženi protiv Švedske 31-35 (12-17), što znači da u drugi krug Švedska nosi četiri boda, Hrvatska samo dva, a Srbija koja isto ide dalje je bez bodova. Osim što će Hrvatska imati manjak bodova, imati će i dan manje odmora, no isto tako stoji činjenica da se još uvijek sve da ispraviti. Samo pobjedama, dakako.

Koliko je Hrvatska bila očajna a Švedska dobra pokušati ćemo bjelodano objasniti jednom rečenicom – bilo je trenutaka kada je Švedska vodila čak i s devet golova razlike. Na koncu konca, Hrvatska je u ovoj utakmici primila, dobro ćete pročitati, čak 35 pogodaka.

Nakon 12 minuta Hrvatska je gubila s četiri gola razlike? Kako? Na zbunjenost u napadu nadovezala se loša obrana i Šveđani su začas pobjegli na veliku prednost. Šveđani su golove mahom postizali iz protunapada, što znači da su naši činili previše tehničkih grešaka u napadu. A sve je išlo toliko daleko da je i Čupić promašivao sa sedam metara. Nije bilo šuta izvana, nije bilo raspoloženog pivota, krila su bila pokrivana.

Da, Hrvatska se mučila. Osam minuta Hrvatska nije zabila gol! Osam minuta! Cindrića nije bilo, Šveđani su ga doslovce izolirali!

Kolikogod se naši trudili, kolikogod Červar mijenjao prednost se nije spuštala. Šveđani su stalno bili u plusu nekoliko golova. I otišli na odmor s nevjerojatnih pet golova prednosti (12-17). Naša reprezentacija bila je u tih prvih 30 minuta neprepoznatljiva!

Nažalost, u nastavku nije bilo pomaka na bolje, švedska prednost je rasla, uzalud se obrana orijentirala na 5-1, vanjskim udarcima Švedska je bušila vrata Pešića koji je odmijenio Stevanovića. Pa se vratio Stevanović, ništa nije pomoglo.

Prijetio je posvemašnji raspad, Švedska je došla do impresivnih devet golova viška (16-25), nada u nekakav preokret posve je splasnula. Lijeka za udarce Šveđana s distance nije bilo.




Koliko je hrvatska obrana bila nemoćna svjedoči podatak da je naša reprezentacija u 48. minuta primila čak 31 gol! Jest, Hrvatska je predkraj utakmice pomalo smanjivala zaostatak, no da je stekla malu nadu za barem izjednačenje – nije. Šveđani su stekli toliku prednost da je nisu mogli ispustiti ni da su zadnjih nekoliko minuta imali dva igrača manje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.