Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Otkriven pravi razlog odlaska Veselina Vujovića iz PPD Zagreba!

Autor:

Premda su samo rezultati dovoljan okidač za prekid suradnje, a Vujović ipak ima dosta kredita zbog toga što je od Zagreba stvorio moćnu ekipu koja parira i najjačima, uprava je osmislila dodatan razlog za 'zahvalincu' srpskom treneru.

Rukometni klub Zagreb sporazumno je raskinuo ugovor sa srpskim strategom, Veselinom Vujovićem. Odluka je uslijedila nakon četiri poraza u četiri utakmice Lige prvaka u kojoj je PPD Zagreb na dnu skupine B bez ijednog boda, a u idućem kolu idu u Arenu dolazi Vardar.

Premda su samo rezultati dovoljan okidač za prekid suradnje, a Vujović ipak ima dosta kredita zbog toga što je od Zagreba stvorio moćnu ekipu koja parira i najjačima, uprava je osmislila dodatan razlog za ‘zahvalincu’ srpskom treneru.

“Mogu samo reći, koliko para, toliko muzike. Nažalost mi nismo imali i nemamo budžet koji Veselin Vujović zaslužuje, zato mu i jesmo dozvolili da vodi reprezentaciju Slovenije. To je jedno vrijeme funkcioniralo, ali sada se ipak vidi da je to duguročno bio velik promašaj. Momčad je bez njega bila gotovo tri mjeseca, bio je na Olimpijsim igrama u Rio de Janeiru i to je ostavilo veliki trag”, kazao je Anto Ančić, direktor kluba.

“Čak i da nas Vujović izvuče iz krize, znamo da nas opet čeka ista priča kada ode voditi Sloveniju. Nama je potreban trener koji može biti na raspolaganju 24 sata dnevno”, zaključuje Ančić.

HRS
HRS

S druge pak strane, sportski direktor kluba, Božidar Jović, smatra kako Vujović nije jedini krivac za stanje u momčadi i rezultate.

“Nije Vujović jedini krivac, smatram kako dio krivice snose i igrači koji nisu na razini kao i prošle sezone. A tu su i novi igrači kojima treba vremena da se uklope u momčad. U sljedeća dva tjedna momčad će voditi Andrija Nikolić i njegov stručni stožer, a kandidata za zamjenu nemamo jer smo i mi iznenađeni ovime”, kazao je Jović.

Nadovezao se potom Ančić koji je kazao kako će Nikoliću pomagati Jović, a kasnije će, kaže, razgovarati s potencijalnim kandidatima.

“Novog trenera trebali bi imati kada završi reprezentativni tjedan. Razgovarat ćemo s potencijalnim kandidatima, za sada su dva, tri imena u opticaju. Jedno je sigurno, a to da će nam novi trener biti na raspolaganju 24 sata dnevno i neće imati dva posla”, kazao je Ančić.

Što se tiče promjena u momčadi, njih neće biti. “Nemamo mogućnosti nešto mijenjati, sezona je počela. Uzeli smo Igora Vujića, a on može igrati tek od šestog kola, odnosno, nakon Vardara”, kaže Ančić.

Autor: