Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Otac Filipa Hrgovića oštro poručio sinu: ‘Je*i mater svim političarima, ne daj da se slikaju s tobom’

Autor:

''Znate kako ja gledam na to? Odsvira se himna, digne se zastava, političari te dočekaju i fotografiraju se za svoje potrebe i ide se dalje", govorio je Petar Hrgović.

Jednu od deset medalja osvojenih na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Hrvatskoj je donio boksač Filip Hrgović. Teškaš je svojoj zemlji dionio broncu, a skroman i samokritičan kakav je, smatra kako je trebao donijeti zlato. Za njegovog oca, kao i za većinu Hrvata njegova bronca je zlatnog sjaja.

“Jako sam ponosan na Filipa. Međutim, neće biti nikakvog dočeka. Cijela je Hrvatska danas istočni dio grada. Svi smo mi sirotinja. Sve ih više i završava ovako, po ringovima i slobodnim borbama, ondje gdje se ljudi traže u nečemu što nikada neće imati. Oni koji su direktno unutra su najveće žrtve. Eto, zato tu nema nikakve euforije i nikakvog dočeka”, izjavio je Petar Hrgović, inače dragovoljac Domovinskog rata za Sportske novosti.

Potom je malo zaoštrio retoriku. ”Znate kako ja gledam na to? Odsvira se himna, digne se zastava, političari te dočekaju i fotografiraju se za svoje potrebe i ide se dalje. Zato sam rekao Filipu: ”Jebi im mater svima, ne daj im da se slikaju s tobom”. Ne zato što je on neka veličina, već zato što će ga sad oblijetati lešinari. To je moj stav”, rekao je otac hrvatskog boksača pa nastavio:

“Sportaš se kvalificira na Olimpijske igre, osvoji zlatnu medalju i država ga honorira sa 100.000 kuna, je li tako? Saborski zastupnik uđe u Sabor, odmah mu stranka dobije 180.000 kuna, a on svaki mjesec ‘vuče’ još po 20.000 kuna plus svoje povlastice. Dakle, u jednom olimpijskom ciklusu zastupnik uzme bogatstvo, a da ne spominjem korupciju i sve što si pripremi u tom mandatu, a sportaš dobije toliko da mu se opere rublje kad se vrati s Igara”, završio je Petar Hrgović.

Autor: