Facebook: HAOK Mladost

ODBOJKAŠI MLADOSTI IZA REŠETAKA: ‘Kakva sramota, nisam oka sklopio, bio je neki drveni krevet i čučavac u kutu’

Autor:

Odbojkaš zagrebačke Mladosti, Matija Sabljak, ponudio je svoju stranu priče i objasnio kako je došlo do incidenta, a usput je otkrio i kako mu je bilo noćiti u zatvoru.

Hrvatsku je dobro šokirala vijest o tome da su dvojica odbojkaša zagrebačkog kluba Mladost Proenergy fizički napala dvojicu maloljetnih navijača nakon utakmice s Mladosti iz Kaštela proteklog vikenda. Sadašnji reprezentativac Hrvatske, Marko Sedlaček i nekadašnji, Matija Sabljak, u subotu navečer oko 22 sata, nakon utakmice 2. kola odbojkaške Superlige obračunali su se 15-godišnjim dječacima koji su ih navodno na tom susretu vrijeđali.

Matija Sabljak ponudio je svoju stranu priče i objasnio kako je došlo do incidenta, a usput je otkrio i kako mu je bilo noćiti u zatvoru.

Prva ozbiljnija veza s policijom bila mu je ova i odmah je završio u zatvorskoj ćeliji. “Ajme sramota, blamaža. Nisam oka sklopio u toj ćeliji”, kazao je Sabljak pa nastavio, “Da, prava ćelija, s nekim drvenim krevetom, čučavac u kutu”, izjavio je Sabljak za Sportske novosti.

Sabljak je objasnio kako je uopće došlo do incidenta s maloljetnicima, a tvrdi kako je navodno riječ o kadetima tog kluba.

“U Kaštelima je uvijek nabrijana atmosfera u gledalištu, no, već smo navikli na to, na sirene i trube, na galamu i vrijeđanje. Tako nas je i sada grupa navijača vrijeđala, prozivajući nas pojedinačno tijekom utakmice. Navodno se radi o kadetima kluba, što je baš žalosno. Skupina njih nas je pričekala u hodniku, na izlasku iz svlačionica prema izlazu. Nastavili su vrijeđati, u tom uskom hodniku nije se ni moglo proći, i tu kreće naša krivnja. Neprimjereno smo reagirali, nasjeli na provokacije 15-godišnjaka, odgurnuli ih. Nastala je gužva, jednome sam rekao kako su ga to roditelji odgojili, ali nije bilo fizičkog obračuna. Uskočio je i trener Kaštela Rančić, koji je do tada promatrao situaciju, i tenzije su se smirile. Mi smo izašli iz dvorane i otišli s momčadi na večeru. Onda su iz policije zvali trenera Mišina da Marko i ja dođemo u policiju dati iskaz”, ispričao je Sabljak.

Zašto su onda uopće noćili u policiji?

“Radi se o maloljetnicima i prijavili su nas njihovi roditelji za nanošenje tjelesnih ozljeda pa su morali u bolnicu. A i nije bilo dežurnog tužitelja. Uglavnom, ujutro smo još jednom dali iskaz, mi i oni, a kad su došli nalazi iz bolnice, vidjelo da nema nikakvih ozljeda. Tada su i roditelji povukli tužbu, a mi se vratili u Zagreb. Jedan od tih koji su nas provocirali je i Ivan Đirlić, brat Petar igra za seniore. Njihov otac nam je zaprijetio da se sljedeći puta nećemo živi izvući iz Kaštela, što smo i rekli policiji”, objašnjava Sabljak.

Čelnici klubova smiruju situaciju

Predsjednici obaju klubova smiruju tenzije, Marinko Kovačev, predsjednik Mladosti Ribola iz Kaštela tvrdi kako se igrači nisu tako trebali ponijeti prema djeci, ali da to neće poremetiti odnosne dvaju klubova.

“Žao nam je što se to dogodilo, svakako treba smiriti tenzije. Možda su igrači bili iznervirani porazom, no, nisu se trebali tako ponijeti prema djeci. Ali ovo neće poremetiti dobre odnose naša dva kluba”, izjavio je Kovačev, prenose Sportske.

Miro Pavlović, predsjednik Mladosti Proenergyja, potvrđuje da se već u nekoliko navrata čuo s Kovačevom “Incident koji nikome nije trebao moramo što prije zaboraviti, pa smo već dogovorili u najskorije vrijeme prijateljsku utakmicu u Kaštelima. Našim igračima, koji nisu smjeli nasjesti na provokacije, već je i boravak u policiji dovoljan šok i nema potrebe za nekakvim suspenzijama. Pogotovo što zapravo pravi propust vidimo u organizaciji jer ispred svlačionica ne smiju biti neovlaštene osobe. Ali to sigurno neće narušiti odlične odnose koje njeguju naša dva kluba”, kazao je Pavlović.

Autor:

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI