NIJE MOGLO BEZ PROVOKACIJE U BEOGRADU: Hrvate dočekao Momčilo Đujić, četnički zločinac (FOTO)

Autor: I.K.

Tek kad su predstavnici UEFA-e uočilli transparent, potonji je maknut, no ostaje činjenica da organizatori nisu uopće reagirali na tu provokaciju.

Hrvatska futsal reprezentacija remijem s favoriziranom Rusijom 2-2 oprostila se od EP koje se igra u Beogradu, a utakmica ipak nije mogla proći bez skandala. Osim što su gledatelji, rekli bismo očekivano, navijali za Rusiju protiv Hrvatske, na tribinama je izvješen ogroman transparent sa slikom zloglasnog četničkog vojvode Momčila Đujića.

Tek kad su predstavnici UEFA-e uočilli transparent, potonji je maknut, no ostaje činjenica da organizatori nisu uopće reagirali na tu provokaciju.

Pop Đujić bio je četnički vojvoda i nikad osuđeni ratni zločinac odgovoran za pokolje hrvatskog stanovništa u Dalmaciji tijekom II. svjetskog rata. Za svoje zločine nikad nije odgovarao, a umro je u SAD-u 1999. godine.

Riječ je o zločincu o kojem je pjevao i zagrebački mitropolit Porfirije tijekom druženja sa pravoslavnim svećenicima u Chicagu prije par godina, a koji je uzburkao hrvatsku javnost posljednjih dana….

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.