Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nezaustavljiva Sandra Perković: Sa stilom pomela konkurenciju u Zurichu i kompletirala savršenu sezonu!

Autor: Bruno Herljević

Nakon što je osvojila naslov europske prvakinje i olimpijsko zlato na Igrama u Rio de Janeiru, Sandra je upisala i pobjede na svih sedam mitinga Dijamantne lige.

Najbolja hrvatska atletičarka, Sandra Perković, slavila je u završnici Dijamantne lige u Zurichu i time je zaključila fenomenalnu sezonu. Nakon što je osvojila naslov europske prvakinje i olimpijsko zlato na Igrama u Rio de Janeiru, Sandra je upisala i pobjede na svih sedam mitinga Dijamantne lige. Za pobjedu u Zurichu, Perković je bacila disk 68.44.

Zanimljivo je kako je Perković ispravno bacala disk čak četiri puta, svaki puta bacila je bolje nego u prethodnom hicu. U prvoj seriji bacila je 64.23, u drugoj 66.57, u četvrtoj 67.98, a u šestoj 68.44. No, interesantno je što je Sandri onaj prvi, najslabiji hitac, već bio dostatan za pobjedu jer su njezine konkurentice, Francuskinja Melina Robert-Michon i Kubanka Denia Caballero bacile 63.91 i 62.80, tim redosljedom.

Perković je time osvojila peti puta za redom naslov pobjednice Dijamantne lige, a ove godine dosegla je maksimalnih 80 bodova, usporedbe radi, drugoplasirana Robert-Michon ima 28, a Caballero 24 boda.

Do kraja sezone Perković ima još jedan nastup i to onaj najljepši. U utorak će Sandra bacati pred svojim navijačima u Zagrebu, na Memorijalu Borisa Hanžekovića gdje bi pobjedom okončala savršenu sezonu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.