Facebook: IHF (Official)/Photo: JULIEN CROSNIER

NEOČEKIVANI SCENARIJ NA SP-u: Mađari se pobrinuli za veliku senzaciju protiv olimpijskog pobjednika – Danske!

Autor: Bruno Herljević

Mađarska rukometna reprezentacija svladala je aktualnog olimpijskog pobjednika, Dansku, s 27:25.

Sve do utakmice osmine finala Danci su slovili kao jedina reprezentacija koja može ozbiljno ugroziti dominaciju domaćina, Francuza. No, neočekivano slabo izdanje Danske, odnosno, neočekivano jako izdanje Mađarske kreiralo je prvu veliku senzaciju na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017. godine.

Mađarska rukometna reprezentacija svladala je aktualnog olimpijskog pobjednika, Dansku, s 27:25. Mađarska je vodila i na poluvremenu s 13:12, a Danicima je bježala i cijelo drugo poluvrijeme. Na kraju susreta Danci su se uspjeli vratiti i čak izjednačiti, ali do preokreta nije došlo. Mađarska, koju je Hrvatska svladala u skupini C, u četvrtfinalu će igrati ponovo protiv skandinavske momčadi, ovoga puta na megdan će im izaći Norveška. Baš bi na pobjednika tog ogleda u polufinalu mogla ići Hrvatska.

Najbolji kod Mađarske bio je Lekai sa šest golova, ali igrač utakmice ipak je bio vratar Mikler s 15 obrana. S druge strane Landin je branio deset šuteva, ali to je bilo premalo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.