Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Neočekivani preokret, Ivano Balić otkrio: ‘Babić ostaje trener, ali bit će promjena’

Autor: Bruno Herljević

Nakon što se trakavica oko odlaska razvlačila gotovo mjesec dana, Savez je odlučio zadržati Babića koji će na kraju voditi Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Nakon očajnog izdanja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje je hrvatska rukometna reprezentacija ispala od Poljske u četvrtfinalu, izbornik Željko Babić podnio je ostavku. Nakon što se trakavica oko odlaska razvlačila gotovo mjesec dana, Savez je odlučio zadržati Babića koji će na kraju voditi Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

“Željko Babić ostaje izbornik hrvatske reprezentacije”, kazao je koordinator reprezentacije Ivano Balić, pa nastavio, “Odluka je zajednička, čelnih ljudi Saveza i mene. Babić je bio izbor svih koji su relevantni za donošenje takvih odluka”, kazao je Balić za Sportske.

Babić je sam podnio ostavku i stajao je iza svoje odluke nakon analize nastupa u Riju i sastanka sa Savezom, ali je ipak došlo do preokreta.

“Njegova ostavka nije prihvaćena. Dosta smo razgovarali, jasno je da igra u Riju nije bila zadovoljavajuća, da rezultat nije bio dobar, ali nije bio ni pretjerano loš. Bilo je pogrešaka i njih ćemo u budućnosti nastojati popraviti”, izjavio je Balić te nastavio:

”Uopće nam nije bilo na pamet razgovarati s nekim drugim dok smo imali izbornika jer otpočetka ta ostavka nije prihvaćena kao konačna stvar. Mislim da su kritike bile pretjerane. Njega se stalno izdvajalo, sa svih strana se udaralo po njemu i bio je kriv za svašta. Doista mislim da nije zaslužio sve te kritike”, kazao je Balić pa napomenuo da će biti promjena, “Vjerujem da tim koji smo složili oko reprezentacije, odnosno Babić, Metličić i ja može jako dobro funkcionirati. Igrači? Neki igrači neće biti na sljedećem popisu”, rekao je Balić.

Babićev mandat na mjestu izbornika smatra se zadovoljavajućim zato što je osvojio broncu na EP-u u Poljskoj i nastavio je tradiciju igranja velikih natjecanja, odnosno, kvalificirao se za Olimpijske igre i tamo završio na petom mjestu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.