Facebook

NEMILOSRDNA ODLUKA CAS-a: Ruski atletičari izbačeni s Olimpijskih igara, no tek sad kreću nevolje!

Autor: Bruno Herljević

Ruski atletičari neće se smjeti natjecati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sportski arbitražni sud, odnosno, CAS, donio je konačnu odluku i odbio žalbu ruskog olimpijskog odbora na odluku IAAF-a da se 68 ruskih sportaša suspendira zbog dopinga. Kratko i jasno, ruski atletičari neće se smjeti natjecati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) zabranila je nastup ruskim atletičarima zbog manipuliranja pozitivnim uzorcima na doping testiranjima, nakon čega su Rusi odlučili žaliti se arbitražnom tijelu CAS-u.

No, najgore od svega je to što je ovo vjerojatni početak kraja za ruske olimpijce jer Međunarodni olimpijski odbor još mora odlučiti hoće li zabraniti nastup baš svim ruskim sportašima na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ranije je otkriveno kako je ruski ministar sporta, Vialij Mutko, znao za zataškavanja te kako su ruske državne institucije također sudjelovale u zataškavanju pozitivnih doping testova ruskih sportaša na ZOI u Sočiju i na SP-u u Moskvi.

Zbog toga je MOO donio odluku o suspenziji pojedinih ruskih sportaša i najavio moguće drastične sankcije izbacivanja baš svih ruskih sportaša s nadolazećih OI u Riju. Odluka bi trebala biti poznata uskoro jer su iz MOO-a čekali jedino rasplet situacije s CAS-om.

Spomenimo kako je izostanak ruskih altetičara ogroman gubitak za tu zemlju jer su im na prošlim OI u Londonu donijeli čak 16 od 79 medalja. S druge strane budu li izbačeni svi to će biti prava sportska katastrofa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.