FOTO: HINA/EPA

NE ODUSTAJU! Još 32 ruskih sportaša žalilo se Međunarodnom arbitražnom sudu

Autor: Hina

Na ZOI u Južnoj Koreji od 9. do 25. veljače sudjelovat će ukupno 168 ruskih sportaša koji će se natjecati pod neutralnom zastavom

Trideset i dva ruska sportaša koji nisu dobili dopuštenje Međunarodnog olimpijskog odbora za nastup na Zimskim igrama u Pjongčangu zbog dopingiranja, a među kojima su brzi klizač Viktor Ahn i biatlonac Anton Šipulin, žalili su se Međunarodnom arbitražnom sudu i nadaju se da će do petka, kada počinju Igre, biti donesena odluka u njihovu korist.

Žalbe koje su podnijeli i skijaški trkač Sergej Ustjugov i klizačica Ksenia Stolbova, olimpijska viceprvakinja u paru iz 2014., razmotrit će tijelo CAS-a koje se nalazi u Pjongčangu “i odluke će vjerojatno biti objavljene u srijedu navečer”, dva dana prije svečanosti otvaranja XIII. Zimskih olimpijskih igara, izjavio je glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb.

Na ZOI u Južnoj Koreji od 9. do 25. veljače sudjelovat će ukupno 168 ruskih sportaša koji će se natjecati pod neutralnom zastavom, objavio je MOO dodajući da je jedna brza klizačica odbila poziv u znak solidarnosti s ruskim sportašima koji nemaju dopuštenje za nastup. Uz te sportaše bit će i 169 službenih osoba, dodaje MOO.

Nadzorno tijelo će “pratiti ponašanje ruskih sportaša” za vrijeme Igara i podnijet će izvješće izvršnom povjerenstvu MOO-a koje će nakon toga donijeti odluku o tome ukida li ili ne suspenziju Ruskom olimpijskom odboru.

Ta bi mjera, koja je uključena u odluku MOO-a o suspenziji Rusije 5. prosinca prošle godine, mogla omogućiti ruskom izaslanstvu da na zatvaranju Igara 25. veljače hoda pod ruskom zastavom.

Jučer je MOO odnio odluku da 13 ruskih sportaša i dva trenara kojima je doživotnu suspenziju zbog dopinga prošli tjedan ukinuo CAS ipak ne smiju nastupiti u Pjongčangu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.