Mediteranske igre odgođene do 2018. godine! ‘U ovim okolnosima Igre ne mogu ispuniti visoke standarde’

Autor:

Mediteranske igre višesportsko su natjecanje sportaša iz nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja.

Predsjednik Međunarodnog odbora mediteranskih igara (MOMI) Amar Addadi obavijestio je sve nacionalne olimpijske odbore, članove MOMI-ja o tome da se Mediteranske igre, koje su se trebale održati u srpnju 2017. u španjolskoj Tarragoni, odgađaju do lipnja 2018. godine.

Izvršni odbor MOMI-ja jednoglasno se složio oko odgode termina nakon što su se predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Tarragone Josep Fèlix Ballesteros te predsjednik Španjolskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco na sastanku održanom 4. studenog u Oranu očitovali o poteškoćama koje su nastale, jer u Španjolskoj u deset mjeseci nije formirana većinska vlada, što je imalo ozbiljne posljedice na financiranje.

“U danim okolnostima, jasno je kako Igre ne mogu ispuniti visoke standarde MOMI-ja, ni uobičajeno besprijekorno organiziranih velikih sportskih natjecanja u Španjolskoj. U skladu s temeljnim načelima solidarnosti i prijateljstva koja propisuje statut MOMI-ja, te uzimajući u obzir činjenicu da je nova Španjolska vlada spremna ispuniti preuzete obaveze, izvršni odbor je kao rješenje prihvatio odgađanje Igara za godinu dana“, stoji u dopisu koji je primio i Hrvatski olimpijski odbor.

Mediteranske igre višesportsko su natjecanje sportaša iz nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja. Održavaju se svake četvrte godine, a prve su organizirane 1951. na inicijativu egipatskog političara i sportskog djelatnika Mohameda Tahera Paše. Zadnji put su održane u turskom gradu Mersinu 2013. godine. Nastupilo je 100 hrvatski sportaša, a osvojili su 11 zlatnih, 7 srebrnih i 9 brončanih medalja.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.