Wikimedia Commons

Maradona dolazi u Zagreb bodriti Argentinu

Autor: Dnevno.hr/HRT

Argentina, predvođena Juanom Martinom del Potrom, tražit će od petka do nedjelje svoj prvi Davis Cup naslov

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Maradona (56) dolazi u Zagreb gledati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, potvrdio je glasnogovornik Argentinskog teniskog saveza.

Da, bit će ondje, rekao je u srijedu glasnogovornik argentinske reprezentacije.

Maradona je pratio i finale 2006. godine u Moskvi, gdje je Argentina izgubila od Rusije. Podsjetimo, mali zeleni, kako je glasio Maradonin nadimak iz igračkih dana, već je bodrio argentinske tenisače protiv Hrvatske. U travnju 2002. Argentina je u Buenos Airesu u četvrtfinalu pobijedila Hrvatsku s 3:2, a Maradona je vodio navijanje s tribine. Legendarni Argentinac tom je prilikom poklonio Goranu Ivaniševiću dres Boca Juniorsa s brojem 10.

Maradona je 2005. posjetio i Novi Vinodolski, gdje je u sklopu promocije turnira iz serije Senior Toura odigrao humanitarnu malonogometnu utakmicu, a odigrao je i nekoliko teniskih poena s Ivaniševićem.

On je referencija u sportu za ljude, za čitav svijet. Lijepo je što će doći ovdje i što voli tenis, izjavio je argentinski tenisač Leonardo Mayer nakon treninga.

Navijač sam Boca Juniorsa i volim Diega. Bit će lijepo jer motivira jako, kazao je Mayer dodavši: On je igrao sa slomljenim zglobovima, napravio je mnoge stvari koje nitko nije.

Argentina, predvođena Juanom Martinom del Potrom, tražit će od petka do nedjelje svoj prvi Davis Cup naslov. Dosad je četiri puta izgubila u finalu (1981., 2006., 2008. i 2011. godine).




Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.