Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

LEGENDARNOM RUKOMETAŠU PUKAO FILM: ‘Zar sam to zaslužio nakon svega što sam dao za Hrvatsku’?

Autor:

"Ja sam kriv i što je Bielecki cijelu utakmicu pucao s 15 metara, što nitko nije izašao na njega. Ja sam kriv i jer sam ljudima koji i dalje, dok sam ja kriv, sjede na klupi uopće omogućio da tamo sjednu. Sve sam ja kriv, kriv sam što mene jedinog nema u cijeloj toj priči i što bih trebao to gledati, odšutjeti", priča Matošević.

Legendarni hrvatski rukometni vratar, Valter Matošević, odlučio je progovoriti o nepravdi koju mu je Hrvatski rukometni savez, odnosno, izbornik Željko Babić, učinio nakon svog povratka na klupu reprezentacija. Naime, Matošević je odlukom Babića smijenjen s mjesta trenera vratara.

Može se reći kako je Matošević dosta burno reagirao na ovu odluku.

“Možete slobodno napisati “Valter je kriv za sve”. Ja sam kriv jer sam izmislio Stevanovića na golu reprezentacije, jer je taj Stevanović bio junak naše medalje u Poljskoj, kada mnogi nisu vjerovali. Ja sam kriv što su Pešić i Stevanović u Hernigu branili kako su branili. Ja sam kriv i zato što su za pobjede kojima se hvalimo u Riju, protiv Danske i Francuske, branili bolje nego Landin i Green, što je Pešić na kraju obranio penal Karabatiću pa se možemo hvaliti pobjedom protiv Francuza. Ja sam kriv i što je Bielecki cijelu utakmicu pucao s 15 metara, što nitko nije izašao na njega. Ja sam kriv i jer sam ljudima koji i dalje, dok sam ja kriv, sjede na klupi uopće omogućio da tamo sjednu. Sve sam ja kriv, kriv sam što mene jedinog nema u cijeloj toj priči i što bih trebao to gledati, odšutjeti… Zar ja nemam obitelj kao Babić koji se na nju poziva, zar mojoj obitelji ne treba neke stvari objasniti… Zar sam to zaslužio nakon svega što sam dao za Hrvatsku? A dao sam malo više nego on”, kazao je Matošević, prenose Sportske.

Nastavio je o tome što mu je najviše zasmetalo. “Iskreno, najviše mi je zasmetao način. Znao sam da mi se to sprema, da je na UO-u to odlučeno, a Babić me nazvao tek dva dana kasnije i to mi rekao. Da je to učinio odmah, ne bi mi bilo lakše, ali bi bilo poštenije. I pošteno bismo se razišli. Ovo nije bilo pošteno nakon suradnje”, kazao je Matošević.

Nije mu jasno čime je to zaslužio. “Ja sam cijelo vrijeme tu, branio sam, radim kao trener i ne sumnjam da će se sve vratiti. Neću propasti, idem i u agronomiju ako treba, ali nije mi jasno čime sam to zaslužio nakon toliko godina, posebno ne način na koji se sve odvilo. To je moja reprezentacija, uvijek ću biti uz nju, kao što sam uvijek i bio i davao sve od sebe”, komentira legendarni vratar.

Nasljednik je Venio Losert?

“Loci i ja smo prijatelji, imamo sjajan odnos i to nitko i ništa ne može pokvariti. Branili smo skupa, bio sam mu trener, znam što može, što zna. Ne sumnjam u vratare, kao što nikada nisam ni sumnjao. A ako smo krivci za Rio mi kojih nakon Rija više nema, onda OK. Ja mislim da nije tako, mislim da je glavni krivac još tu. I nitko me u tome ne može razuvjeriti”, zaključio je Matošević.

Autor: