Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

KONAČNAN POPIS ZA OLIMPIJSKE IGRE: Tucak odabrao 13 najboljih za lov na medalju

Autor: Bruno Herljević

Reprezentacija s finalnih trinaest igrača očekuje putovanje u Grčku gdje će od 22. do 24. srpnja nastaviti s pripremama za Olimpijske igre.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se s Benu kupa u Budimpešti koji je poslužio kao izvrsna prilika za podizanje forme igrača, taktičko uigravanje i donošenje posljednje odluke vezane za odabir konačnih 13 igrača koji odlaze u Rio. Hrvatska je turnir na koji je otišla rasterećena postizanjem rezultata ipak završila kao druga, glatko pobijedivši Australce i Gruziju, a od domaćina Mađarske izgubila sa samo golom razlike, rezultatom 12:11.

“Vidljivo je da smo u usponu forme u odnosu na prije odrađene pripreme i sparing utakmice u Rijeci i Trstu. Nastavljamo sa sparingom u Grčkoj, te sve ide po planu u ovom posljednjem dijelu priprema“, izjavio je izbornik Tucak.

Reprezentacija s finalnih trinaest igrača očekuje putovanje u Grčku gdje će od 22. do 24. srpnja nastaviti s pripremama za Olimpijske igre, trenirajući s Grčkom reprezentacijom.

Nakon Benu kupa, izbornik i stručni stožer donijeli su i odluku o konačnom popisu igrača koji odlaze na Olimpijske igre: vratari Josip Pavić i Marko Bijač, centri Luka Lončar i Ivan Krapić, braniči Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, te vanjski Maro Joković, Javier Garcia, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Luka Bukić.

“Ovih 13 igrača je ono što je koncepcijski najbolje rješenje. U ovom dugom razdoblju intenzivnih priprema, rada s trenerima i psihologinjom, te milijun izvaganih parametara odluka je donesena vrlo teško, slobodno je mogu nazvati i najtežom u svojoj dugoj trenerskoj karijeri”, rekao je izbornik.

“Kada smo od FINA-e dobili zeleno svjetlo za nastup Javiera Garcie odlučio sam se da koncepcijski Šetku po potrebi koristim i lijevo i desno kako bismo s time dodatno dobili na brzini”, zaključio je izbornik.

Vaterpolskom reprezentativcu, Josipu Paviću, pripala je i čast nošenja hrvatskog stijega na otvaranju Igara. Nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca ovo je treći put da je ta čast pripala vaterpolistu. Hrvatski vaterpolisti brane zlatnu medalju iz Londona 2012., te su očekivanja uvijek velika.




“Izuzetno sam počašćen što imam priliku nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara i mislim da je to velika čast za cijeli hrvatski vaterpolo s obzirom da je to treći puta da jedan vaterpolist nosi hrvatski stijeg na samom otvaranju. A što se tiče naših ambicija u Riju, mi idemo kao branitelji naslova iz Londona, te je naš cilj najbolji mogući nastup, za koji se intenzivno pripremamo. Ključna je koncentracija i priprema za svaku utakmicu, vraćanje u prošlost i razmišljanje o starim utakmicama neće nam pomoći. Trebamo se pripremati iz utakmice u utakmicu”, izjavio je Pavić.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.