Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kolak nakon osvojenog odličja poručila: ‘Da nema mojih roditelja ne bih uspjela. Mama, tata zlato dolazi doma’

Autor:

"Ovo što se dogodilo u zadnje dvije godine, ili te spusti na zemlju ili te ojača. Danas se sve poklopilo i daleko je koplje odletilo", kazala je Sara.

Nakon što je srušila osobni i državni rekord senzacionalnim hicem od 66.18 metara i odnijela olimpijsko zlato, Sara Kolak stala je pred kamere HRT-a i još pod dojmom komentirala svoj nastup.

“Ja još ne vjerujem. Zaslužila jesam, borila se jesam. Pokazala sam da sam sposobna za borbu i da se mogu boriti sa najboljima”, rekla je još pomalo šokirana Sara. Malo tko je očekivao da će Kolak baciti za zlato, tako da je ovaj podvig već uvelike proglašen sportskim čudom, ali Sara je točno znala svoj cilj.

“Iskreno, kad uđeš u finale bilo kojeg natjecanja, mora ti biti cilj medalja. Uvijek ti to mora biti cilj. Zato se borimo. Cilj mi je bio popraviti rekord, ali ovo je bilo jako daleko”, kazala je Sara. Mlada Ludbrežanka iskoristila je priliku i zahvalila svima koji su stajali uz nju uz sve tužne i radosne trenutke.

“Zahvalila bih se svom treneru koji sad plače kao nikad u životu. Zahvalila bih se svima, moja sparing partnerica mi je bila velika potpora. Hvala svima, Sandri, treneru i košarkašima koji su me ovdje bodrili”, pričala je Kolak.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Iza Sare je dosta teških životnih trenutaka, a jedan takav dogodio se prije godinu dana kada je zadobila tešku ozljedu ramena i završila na operaciji. Oporavljala se dugo i postojala je šansa da se više neće baviti bacanjem koplja, ali Sara je iz te teške situacije izašla jača i u postavila rekord u OP Slovenije u Ptujun (60.24), a rekord je podigla u Splitu hicem od 62.75 čime je i izborila OI.

“Ovo što se dogodilo u zadnje dvije godine, ili te spusti na zemlju ili te ojača. Danas se sve poklopilo i daleko je koplje odletilo”, kazala je Sara.

Sarina velika podrška bila je naša zlatna diskašica Sandra Perković koja joj je nakon osvojena zlata dodala hrvatsku zastavu kako bi Sara s njom mogla otrčati pobjdenički krug. No, skromna Ludbrežanka ne želi se uspoređivati sa Sandrom.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Jedna je Sandra Perković, jedna i jedina. To je legenda i kraljica hrvatskog i svjetskog sporta. Ja sam još tu, ja moram puno raditi. Nisam još svjesna ovog. Odgovaramo si Sandra i ja, super smo si, jedna je Sandra. Ja sam Sara”, kazala je Kolak pa je napomenula tko je još sve zaslužan za njezin uspjeh.

“Ima puno odricanja, sport je takav. Da nema mojih roditelja ne bih uspjela, da nema trenera i svih koji su navjali za mene, ne bi bila tu. Treba gristi i ne treba se predavati. Bit će još više odricanja i ovo je jako veliki motiv za dalje”, priča Kolak.

Na koncu je senzacionalna Sara pozdravila svoje roditelje i poručila im: “Mama, tata, zlato dolazi doma”!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.