Photo: Igor Kralj/PIXSELL

KĆI PREDSJEDNICE PRED VELIKIM IZAZOVOM: Katarina Kitarović natječe se na prestižnom sportskom natjecanju

Autor: Bruno Herljević

Prve će na borilišta već u ponedjeljak izaći umjetnička klizačica Katarina Kitarović i skijaška trkačica Gabrijela Skender.

U turskom gradu Erzurmu, na stadionu Kazim Karabekir, svečano je otvoren 13. Zimski olimpijski festival europske mladeži. Festival će trajati od 18. veljače, a među 650 predstavnika iz 34 europska državna olimpijska odbora, na otvorenju je sudjelovalo i 14 članova hrvatske delegacije, od kojih je bilo pet sportaša.

Prve će na borilišta već u ponedjeljak izaći umjetnička klizačica Katarina Kitarović i skijaška trkačica Gabrijela Skender. Katarina će klizati kratki program, a Gabrijelu čeka nastup u disciplini od pet kilometara. U utorak Skender ponovo nastupa, samo što je ovoga puta u dohvatnoj utrci na 7.5 kilometara slobodnim stilom. Biatlonke Ana Radošević i Dora Kurečić nastupaju u utrci na pet kilometara, a u srijedu ih čeka dohvatna utrka na 7.5 kilometara. Također, u srijedu je na rasporedu slobodni program umjetničkih klizačica na kojem će nastupiti i Katarina Kitarović.

Hrvatski sportaši zaključit će nastup na festivalu u četvetak 16. veljače kada će skijačka trkačica Gabrijela Skender odvoziti sprint klasičnim stilom, a alpski skijaš Leon Nikić vozit će slalom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.