Photo Pixsell: Zarko Basic/Dino Stanin/Miranda Cikotic

KAKO SU DOČEKANI NAŠI OLIMPIJCI: Zadar i Split su ‘gorjeli’, Zagreb razočarao (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Olimpijci su se vratili u Hrvatsku sa medaljama visokog sjaja, a njima u čast organizirani su spektakularni i manje spektakularni dočeci.

Hrvatski sportaši vratili su se u svoje rodne gradove s odličjima osvojenim na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U Zagreb, odnosno na Trnovčicu, vratila se zlatna diskašica Sandra Perković, a dočekao ju je iznenađujuće mali broj ljudi. Stiglo ju je pozdraviti tek oko stotinjak ljudi, a počastili su je tortom i šampanjcem.

Photo: Pixsell/Zarko Basic
Photo: Pixsell/Zarko Basic

Kažemo iznenađujuće mali jer su jedriličari dočekani gotovo kao nekada rukometaši i Janica i Ivica. Zadar i Split doslovce su gorjeli od baklji, pjevalo se, slavilo i skandiralo u čast našim olimpijcima. Stipanovića koji je odnio srebro u klasi Laser, dočekale su stotine Splićana, a organizirana je velika bakljada na rivi, dok mu je u čast pjevala klapa.

Photo: Pixsell/Miranda Cikotic
Photo: Pixsell/Miranda Cikotic

Fantela i Marenić dočekani su jednako spektakularno kao i Tonči. Zadrani su također izašli na ulice pozdraviti zlatne jedriličare u klasi 470. Dvojac nije skidao osmijeh s lica, organiziran je koncert i fantastična bakljada na brodovima.

Photo: Pixsell/Dino Stanin
Photo: Pixsell/Dino Stanin

Na koncu mora se priznati kako su Zagrepčani itekako podbacili, a prvenstveno Grad koji je trebao prepoznati veličinu Sandrine medalje i organizirati joj ipak malo bolji doček. No, kako se vidjelo Sandra, skromna kakva je oduvijek i bila, bila je zadovoljna i malobrojnim obožavateljima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.