Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ivica Kostelić o Euru: Island se osvetio Englezima za opstruiranje ribarstva!

Autor: I.K.

'Zbog supruge uvijek navijam za Island, osim kad igra protiv Hrvatske. Osim toga, uvijek kada igraju mali i veliki ja navijam za male i to je ono prekrasno u sportu da svi imaju priliku pobijediti jer su pravila za sve ista.'

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić jako je vezan za Island. Naime, supruga Elin je Islanđanka, a tamo voli boraviti i pripremati se. Pobjedu Islanda protiv Engleske na EURU kaže nije gledao, jer je bio na brodu, ali je zato imao štošta za reći o toj pobjedi.

“Zbog supruge uvijek navijam za Island, osim kad igra protiv Hrvatske. Osim toga, uvijek kada igraju mali i veliki ja navijam za male i to je ono prekrasno u sportu da svi imaju priliku pobijediti jer su pravila za sve ista. S obzirom na to da žive izolirano na otoku i da su im Englezi pokušavali opstruirati ribarstvo, ovo je za Islanđane bilo i više od igre”, kazao je Kostelić za Večernji.

Islanđani plijene svojom srčanom igrom.

“Ha, pa jedino tako i možeš pobijediti favorite. Moja je supruga ponosna, kao i svi Islanđani, a sretna je i zbog svoje dvojice braće koji su bili na utakmici.”

U predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusijij 2018. Island će igrati u skupini s Hrvatskom, a dvije reprezentacije igrale su međusobno i u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014., kada smo bili bolji.

“Tada smo mi prošli, no nisam zbog toga zezao Elin, nikad to ne radim. Kad god igraju Hrvatska i Island, ja navijam za svoju, a Elin za svoju zemlju, no moram reći i da je ona vrlo glasan navijač Hrvatske u svim drugim našim utakmicama. Nakon tih kvalifikacijskih utakmica za Brazil, moj otac je negdje na nekom letu sreo njihova izbornika, Šveđanina Lagerbacka koji je bio prilično pokisnuo. Pričao mi je otac da mu je tada kazao i nekoliko utješnih riječi. A vidi ih, dospjeli su na Euru dalje nego kockasti”, kazao je Ivica, dodavši i “kako je gledao našu prvu utakmicu protiv Turske, i da mu se svidjelo kako smo igrali, samo je šteta što se taj golemi potencijal nije materijalizirao”.

 

Autor: I.K.

ZADNJE VIJESTI