Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ivano Balić ima recept za Španjolce: Ukazao je na dva velika problema i ‘starijim’ rukometašima poslao jasnu poruku

Autor: Bruno Herljević

Bilo je puno muke s Egipćanima, neke pozicije uopće nisu funkcionirale, a opet se dogodila 'crna rupa' koja je trajala više od deset minuta.

Hrvatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u osmini finala svladali Egipat. Bilo je puno muke s Egipćanima, neke pozicije uopće nisu funkcionirale, a opet se dogodila ‘crna rupa’ koja je trajala više od deset minuta.

Za svoje mjesto u polufinalu, ‘Kauboji’ će se prvo morati sučeliti sa starim rivalima, Španjolcima. Protivnici su ipak u boljoj formi, imaju na raspolaganju uglavnom sve najvažnije igrače i do sada su neporaženi. Kakva takva utjeha jest činjenica da su se i oni dosta mučili u osmini finala s Brazilom, ali to je sada prošlost kao i utakmica Hrvatske protiv Egipta.

Što o svemu misli stručni stožer otkrio je za kamere RTL-a koordinator za muški rukomet Ivano Balić.

“Neki minimalni cilj smo ostvarili. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, drugo smo opet imali nekih malih problema. Mislim da napredujemo. Sad se treba pripremiti za Španjolsku”, komentirao je utakmicu s Egiptom Balić.

S turnira su ispali favoriti za naslov, Danci i Nijemci. “To je malo iznenađenje. Mađari su već igrali s Dancima na turniru i bili su izjednačeni i mislili su da mogu što su kasnije i ostvarili. Ovo za Nijemce mi nije jasno. Igrali su jako dobro, ali eto”, kaže Ivano.

Hrvatska ima velikih problema s takozvanim crnim rupama, ali što još nedostaje?!

“Normalno je da ima tih crnih rupa, ali možda ne da traju toliko. Nama traju sedam do deset minuta. Kada bismo to malo smanjili bilo bi OK. Možda bi neki iskusniji trebali preuzeti odgovornost. Nedostaje i samopouzdanja”, poručio je Ivano.




Bilo je dosta bune oko igre sa sedmim igračem u polju. “Neki se traže, neki baš i ne igraju dobro. Mislim da je naš sedmi dosta dobar. Treba biti jako precizan u kretnji. Koliko smo ga vježbali, možemo biti zadovoljni sa sedmim”, veli Balić.

Minimalni cilj reprezentacije bilo je četvrtfinale. Cilj je ostvaren, a kakva je sada situacija? “Naravno da svi mi idemo na pobjedu. Međutim, Španjolci zasad igraju najbolje na turniru, stvarno su igrali odlično. No, imaju i oni svojih nedostataka. Mislim da ćemo se dobro pripremiti za njih”, kaže Balić.

Vjeruje li se u polufinale? “Normalno da vjerujemo. Treba napraviti što više toga što dogovorimo i boriti se do zadnjeg atoma snage”, garantira Balić.




Može li ova momčad napasti zlato na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj dogodine? “Nama unutar Saveza je jasno na kojeg igrača koliko možemo računati. Imamo dobar kostur za Euro”, smatra Balić.

Što bi poručili navijačim? “Nadam se da će biti uz nas od prve do zadnje minute, a da ćemo im se mi odužiti borbom na terenu”, rekao je Balić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.