Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA UVJERLJIVO POBIJEDILA GRČKU: ‘Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje’

Autor:

"Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje, te koju ćemo s vremenom dovesti na maksimalnu moguću razinu. Čestitke svim igračima, s ovim pristupom ćemo i u nešto izmjenjenom sastavu doputovati u Francusku na drugo kolo Svjetske lige", pojasnio je izbornik Tucak.

U utorak je odigrana prva utakmica FINA Svjetske lige, a već na samom početku sastale su se dvije momčadi koje glase za favorite skupine, snage su odmertile hrvatska i grčka reprezentacija. Na koncu je slavila hrvatska reprezentacija rezultatom 11:6.

Rijeka je bila grad domaćin utkamice, te je na prepunom bazenu ugostila ovaj vaterpolski derbi.

“Mislim da smo odigrali jednu sjajnu utakmicu od početka do kraja, maksimalno koncentrirani i fokusirani na taktičko-tehničke detalje koje smo dogovorili pred utakmicu. Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje, te koju ćemo s vremenom dovesti na maksimalnu moguću razinu. Čestitke svim igračima, s ovim pristupom ćemo i u nešto izmjenjenom sastavu doputovati u Francusku na drugo kolo Svjetske lige”, pojasnio je izbornik Tucak.

Novost je i novi kapetan reprezentacije, Sandro Sukno koji je rekao kako je iznimno ponosan, te da će se truditi nastaviti dugogodišnje vodstvo Josipa Pavića.

“Danas smo pobijedili i mislim da smo blizu i ostalim pobjedama kako bi osigurali nastup na završnici. Uskoro smo u Francuskoj, i u kojem god sastavu da idemo, mislim da je Hrvatska favorit”, rekao je Sukno.

“Super je vratit se na Kantridu i igrat na bazenu na kojem smo osvojili toliko ključnih rezultata. Doći ovdje sa reprezentacijom, nakon uspjeha u Riju i pobijediti na ovakav način dokazuje da je ispred nas puno lijepih utakmica. Sljedeća utakmica je u Francuskoj, idemo na njihov teren. U posljednjoj utakmicu s njima oni su odnijeli pobjedu, i to u Riju, na Olimpijskim igrama, idemo im se osvetiti za taj poraz”, rekao je Anđelo Šetka.

Podsjetimo, uz Hrvatsku, u ovoj skupini igraju i reprezentacije Nizozemske, Grčke i Francuske. Sljedeća utakmica očekuje se 06. prosinca, kada hrvatsku ugošćuje francuska reprezentacija.

Autor: