Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska može osvojiti još jedno zlato: Što se točno događa s nevjerojatnim slučajem Damira Martina?

Autor:

Naš je veslač ušao u ciljnu ravninu u istom vremenu kada i Novozelanđanin Mahe Drysdale, ali samo ako se gledaju stotinke, no, gledaju li se tisućinke Martin je bio sporiji za sedam tisućinki,

Bile su ovo najtrofejnije Olimpijske igre za Hrvatsku od samostalnosti, sportaši su se vratili iz Rio de Janeira s čak deset osvojenih odličja. Ipak, još je ljepša činjenica daje polovica od tih deset medalja zlatnog sjaja. Tim je povijesnim rezultatom zadovoljan i predsjednik Hrvatskoj olimpijskog odbora, Zlatko Mateša.

No, jedna od srebrnih medalja mogla bi možda uskoro promijeniti sjaj u zlatni. Naime, Zlatko Mateša otkrio je u razgovoru za Novu TV obrazložio je žalbu na ‘nevjerojatni slučaj Damira Martina’. Podsjetimo, naš je veslač ušao u ciljnu ravninu u istom vremenu kada i Novozelanđanin Mahe Drysdale, ali samo ako se gledaju stotinke, no, gledaju li se tisućinke Martin je bio sporiji za sedam tisućinki, a suci su baš to i gledali nakon utrke, iako to nije pravilo. HOO je tada poručio da će se žaliti na odluku sudaca jer su obojica trebala dobiti zlato.

Mateša je još jednom potvrdio da će slučaj ići na razmatranje, a ako bude potrebno ići će i na Sportski arbitražni sud (CAS). “To je materija koja je u nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza, oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koji će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo ako za to postoji dovoljno razloga ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati”, kazao je Mateša.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.