JASON CAIRNDUFF

Hrvatska ima prvu medalju na POI u Riju: Šandor je brončani!

Autor: Bruno Herljević

Zlato je osvojio Latvijac Aigars Apinis koji je disk bacio 20.83, a srebro je uzeo poljski paraolimpijac Robert Jachimowicz sa 19.10.

Hrvatska je već prvoga dana Paraolmpijskih igara u Rio de Janeiru došla do medalje zahvaljujući sjajnom Velimiru Šandoru (30). Šandor je osvojio brončanu medalju u bacanju diska u kategoriji F52.

Hicem iz trećeg pokušaja bacio je 18.24 i došao do vrijednog odličja, a to je ujedno bio i dvadesetak centimetara lošiji hitac od Šandorova osobnog rekorda. Ipak, bacio je dovoljno daleko da osvoji treće mjesto ispred Litvanca Skucasa koji je bacio 17.08.

Zlato je osvojio Latvijac Aigars Apinis koji je disk bacio 20.83, a srebro je uzeo poljski paraolimpijac Robert Jachimowicz sa 19.10.

Podsjetimo, na Paraolimpijskim igrama u Riju, Hrvatsku predstavlja 19 sportaša koji se natječu u pet sportova, a čak devetero sportaša imat će svoju premijeru na Igrama.

Igre će trajati do 18. rujna, a nadamo se kako će se trend osvajanja medalja nastaviti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.