HRVATSKA IMA NOVO ODLIČJE: Fantela i Marenić doplovili do zlata!

Autor: Bruno Herljević

Ovo je već četvrto zlato Hrvatske na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i prva zlatna medalja u povijesti hrvatskog jedrenja.

Hrvatski jedriličari osvojili su i drugu olimpijsku medalju u Riju, prvu je odnio Tonči Stipanović u Laseru, a danas su zlato odnijeli Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470. Ovo je već četvrto zlato Hrvatske na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i prva zlatna medalja u povijesti hrvatskog jedrenja.

Istaknut ćemo odmah kako je hrvatska posada vodila u regati od prve do posljednje utrke, a u današnju regatu ušli su već s osvojenom medaljom, samo je trebalo saznati kojom. Pokazalo se na koncu kako je to bila zlatna medalja.

Fantela i Marenić startali su odlično i odmah od početka iskoristili su borbu Grka i Australaca za srebro, pa su tako do zlatne medalje doplovili ispred dvojca koji im je bio izravna konkurencija za prvo mjesto na postolju. Hrvatski duo kontrolirao je utrku sve do samoga kraja, pa su čak nakon polovice malo povećali vodstvo.

Kada su na koncu prešli ciljnu ravninu, svoju olimpijsku medalju proslavili su skokom u more zaljeva Guanbara. Sve što možemo napraviti jest pokloniti se našim jedriličarima i zahvaliti im se što su godinama krvavo radili i ulagali u svoju strast kako bi jednoga dana Hrvatska mogla reći – imamo novo zlato na Olimpijskim igrama!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.