Damir Senèar

Hrvatska ima još jedno odličje u Riju: Sandra Paović ide po zlato ili srebro!

Autor: Bruno Herljević

Sandra je ulaskom u finale osigurala treću medalju na POI u Riju, prije nje to su napravili Zoran Talić koji je osvojo srebro u skoku u dalj, te Velimir Šandor koji je uzeo broncu u bacanju diska.

Hrvatska stolnotenisačica, Sandra Paović, plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u polufinalu kategorije šest, svladala Ukrajinku Marinu Litovčenko s 3:1 (11:6, 11:8, 10:12, 11:9).

Sandra je ulaskom u finale osigurala treću medalju na POI u Riju, prije nje to su napravili Zoran Talić koji je osvojo srebro u skoku u dalj, te Velimir Šandor koji je uzeo broncu u bacanju diska. Paović je inače aktualna europska i svjetska prvakinja, pa njezin uspjeh nije preveliko iznenađenje, ali je svakako povijesni uspjeh za Hrvatsku.

Paović je glatko dobila prva dva seta, a u trećem setu vodila je 9:5 i nakon toga imala meč loptu na 10:9, ali ju je ipak propustila. Četvrti set bio je izjednačen do 9:9, a tada je Sandra dobila dva vezana poena za pobjedu i prošla u finale gdje će igrati protiv Njemice Steffi Grebe koja je svladala Ukrajinku Khodznjisku s 3:2.

Ipak, Anđela Mužinić, naša druga predstavnica u stolnom tenisu nije prošla u polufinale kategorije tri, nakon što je u četvrtfinalu izgubila od prve igračice svijeta, Šveđanke Anne-Carin Ahlquist sa 3:2.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.