HINA/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

GLAVNA FAVORITKINJA NEOČEKIVANO PODBACILA U SLALOMU: ‘Tresao me neki virus, nije mi bilo dobro’

Autor: HINA/B.H.

Shiffrin se nakon utrke požalila kako se nije osjećala dobro.

Šveđanka Frida Hansdotter pobjednica je slaloma skijašica na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je najveća favoritkinja za zlato Amerikanka Mikaela Shiffrin ostala bez medalje.

Nakon što je ove sezone u Svjetskom kupu ostvarila 10 pobjeda, pri čemu pet u slalomu, braniteljica zlata iz Sočija Amerikanka Shiffrin je bila glavni kandidat za zlato. Međutim, već je prva vožnja pokazala kako bi najbolja skijašica svijeta mogla imati problema na stazi Rainbow 1.

Nakon prve vožnje bila je tek četvrta sa skoro pola sekunde zaostatka za Švicarkom Wendy Holdener. Druga i treća bile su Šveđanke Frida Hansdotter i Anna Svenn Larssson sa 20 i 40 stotinki zaostatka.

U drugoj vožnji briljirala je Hansdotter koja je na koncu slavila s pet stotinki sekunde ispred Holdener. Na treću poziciju probila se Austrijanka Katharina Gallhuber, koja je nakon prve vožnje bila na deveta. Mlada 20-godišnja Austrijanka nikada se u karijeri u Svjetskom kupu nije uspela na jednu od stepenica pobjedničkog potolja. Shiffrin je na koncu bila tek četvrta sa 40 stotinki sekunde zaostatka.

Shiffrin se nakon utrke požalila kako se nije osjećala dobro.

“Nisam se osjećala dobro, kao da me tresao neki virus,” požalila se 22-godišnja Amerikanka.

No zato je razloga za slavlje imala 32-godišnja Hansdotter osvojivši prvo slalomsko zlato za Švedsku nakon Anje Paerson koja je osvojila zlato u Torinu 2006.




“Ostvarila sam svoj san, osvojila sam olimpijsko zlato. Znala sam da će biti teško. Shiffrin je ove sezone sjajna i svi su očekivali njezino slavlje. Samu sam sebe iznenadila,” kazala je Šveđanka koja je do sada imala pet medalja sa svjetskih prvenstava, ali niti jedno zlato.

Osvojila je dva srebra i tri bronce. Bila je pobjednica Svjetskog kupaa u slalomu 2016. godine, a do sada je u karijeri upisala četiri pobjede i to sve četiri slalomske. Posljednji put je pobijedila u Flachau prije godionu dana.

Švicarka Holdener također je osvojila prvo olimpijsko zlato. Do sada je najveći uspjeh ostvarila prošle godine na svjetskom prvenstvu u St Moritzu osvojivši zlato u kombinaciji i srebro u slalomu.




“Prva vožnja je bila sjajna, nažlost u drugoj me vožnji noge nisu tako dobro slušale. Možda sam podlegla pritisku,” dodala je 24-godišnja Švicarka. Mlada Austrijanka Gallhuber još dugo nakon utrke nije nalazila riječi kako bi opisala svoju sreću.

“Ovome se nisam nadala niti u najluđim snovima. Bez teksta sam, kao da sanjam,” kazala je Gallhuber.

U slalomu su nastupile i dvije hrvatske skijašice. Andrea Komšić je osvojila 31. mjesto sa 7.63 sekunde zaostatka, dok Ida Štimac nakon 37. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj nije završila utrku.

REZULTATI
1. Frida Hansdotter (Šve) 1:38,63
2. Wendy Holdener (Švi) 1:38,68 +00,05
3. Katharina Gallhuber (Aut) 1:38,95 +00,32
4. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:39,03 +00,40
5. Anna Swenn-Larsson (Šve) 1:39,61 +00,98
6. Nina Haver-Löseth (Nor) 1:40,16 +01,53
7. Bernadette Schild (Aut) 1:40,18 +01,55
8. Katharina Liensberger (Aut) 1:40,57 +01,94
9. Chiara Costazza (Ita) 1:40,60 +01,97
10. Irene Curtoni (Ita) 1:41,04 +02,41
31. ANDREA KOMŠIĆ (HRV) 1:46,26 +7,63…

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.