EPA/GHULAMULLAH HABIBI

(FOTO) KRVAVI TERORISTIČKI NAPAD NA STADION! Višestruke eksplozije usred utakmice, osmero ljudi poginulo

Autor: HINA/B.H.

U više eksplozija na sportskom stadionu u afganistanskom istočnom gradu Jalalabadu kasno u petak navečer poginulo je najmanje osam, a ranjeno više od 40 gledatelja, priopćili su dužnosnici.

Eksplozije su se dogodile na nogometnom stadionu u tom gradu, koji je bio domaćin kriket utakmice na početku svetog mjeseca ramazana, rekao je Sohrab Qaderi, član pokrajinskog vijeća.

Kazao je i da su eksplozije uzrokovale dvije rakete, koje su ubile najmanje šest i ranile oko 50 osoba, ali i da je bilo nekih neizvjesnosti oko konačnih brojki stradalih.

Glasnogovornik pokrajinskog guvernera Nangarhara Attaullah Khogyani izjavio je pak da je poginulo osam gledatelja, a da ih je 43 ranjeno.

Odgovornost za eksplozije nije nitko preuzeo, a agencije pišu da je u Nangarharu, na granici s Pakistanom, ove godine došlo do porasta nasilja, koje je najgore bilo prošlog tjedna kada je u koordiniranim napadima na državne urede ubijeno najmanje 15 ljudi.

Prošlog je tjedna i pokrajinski guverner otpušten zbog pogoršanja sigurnosti u toj pokrajini, koja je postala uporište za borce islamske države i talibane.

EPA/GHULAMULLAH HABIBI
EPA/GHULAMULLAH HABIBI




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.