Facebook: Ivica Kostelić

(FOTO) KOSTELIĆEVA DRAMATIČNA AVANTURA: ‘Uhvatila nas nevera nasred mora, otkazali mjerni uređaji’

Autor: Bruno Herljević

Posadi i Kosteliću dogodila se nezgoda, ali na svu sreću nitko nije stradao i sve je prošlo u redu

Najbolji hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, odmara od skijanja, ali na svoj način, adrenalinski. Kostelić je poznat avanturist, a svaka avantura donosi na neki način i opasnost. U jednoj takvoj, opasnoj, situaciji našao se na jedriličarskom treningu. Posadi i Kosteliću dogodila se nezgoda, ali na svu sreću nitko nije stradao i sve je prošlo u redu.

“Noćas u 03.30 na offshore jedriličarskom treningu, moj trener Kolja Dumanić i ja imali smo “omanji” neverin između Primoštena i Žirja. Najjači izmjereni udar vjetra bio je 81.7 čvorova (151 km/h), nakon čega je mjerni uređaj otkazao. Nevjerojatno, ali ništa se nije slomilo i nastavili smo trening”, napisao je Kostelić.

Ivica je ove godine već imao jednu po život opasnu avanturu. Krenuo je u svibnju na 582 kilometra dug put preko Grenlanda i to je trajalo 18 dana. Tada je s njim bio prijatelj avanturist Miha Podgornik kojem su zbog ozeblina morali amputirati dio prstva, a Ivica je završio u barokomori.

“Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog – ozeblina! Hvala dr. Franoliću i ekipi Centra za podvodnu i hiperbaričnu medicinu KBC Rijeka na njezi”, napisao je tada Kostelić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.