Facebook: Filip Hrgović

‘Fajt’ godine na Igrama: Europski prvak Hrgović napokon će razriješiti račune sa svjetskim prvakom Yokom

Autor: Bruno Herljević

Najbolji hrvatski boksač i europski prvak, Filip Hrgović, ukrstit će rukavice sa svjetskim prvakom, Francuzom Tonyjem Yokom večeras u 20 sati po hrvatskom vremenu.

Napokon smo i to dočekali, superteškaška borba godine i to na Olimpijskim igrama. Najbolji hrvatski boksač i europski prvak, Filip Hrgović, ukrstit će rukavice sa svjetskim prvakom, Francuzom Tonyjem Yokom večeras u 20 sati po hrvatskom vremenu. Stari su to znanci s burnom sportskom prošlošću koji se, eto nažalost, susreću u polufinalu, a ne finalu olimpijskog boksačkog turnira. Borci su to sličnih karakteristika, godišta pa i visine. Yoka je viši tek dva centimetra, odnosno ima točno dva metra, a jedan je od rijetkih koji su viši do Filipa i njegovih impresivnih 198 centimetara.

‘Hrga’ i Yoka imaju, takoreći, neriješenih računa, prvo ga je Filip na bodove dobio 2010. godine u finalu juniorskog SP-a u Bakuu, potom mu je Yoka vratio prošle godine u Dohi u četvrtfinalu seniorskog SP-a i to svega nekoliko mjeseci nakon što je Filip postao prvakom Europe. Nažalost, Hrgović je u tu borbu ušao psihički nespreman, a Yoka je iskoristio tu slabost i na kraju odnio naslov prvaka. No, sada je vrijeme za osvetu.

Hrgović je jedan od najmanje medijski eksponiranih uspješnih hrvatskih sportaša, čuje ga se tek nakon mečeva kada je uvijek korektan u izjavama. Prije mečeva ne koristi se ‘trash talkom’ niti koristi neke velebne izjave kako bi zastrašio protivnika, gotovo uvijek je smiren, odrješit i zapravo radi ono što bi svaki boksač ili borac trebao raditi, on govori šakama u ringu. I to kako govori…

Podsjetimo samo što je napravio u četvrtfinalu Olimpijskog turnira u Riju. Kubanc Pero padao je dva puta u nokdaun i na kraju je bio nokautiran, to se u povijesti boksa na Olimpijskim igrama do sada nije dogodilo. Hrgović je vjerojatno jedini europski borac koji je u karijeri uspio rušiti čak tri kubanska borca, prije Pere rušio je Yose Larduet i Yoandi Toriac. Malo koji borac može se podičiti ovakvim rezimeom.

Hrgović je, već samim time što je osigurao polufinale i brončanu medalju, donio Hrvatskoj veliku čast da ima prvo odličje u boksu još od 1988. godine. Ipak, vjerujemo kako Hrgović ima samo jedan jedini cilj, a to je zlato, a do njega će, nadamo se, doći nokautima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.