HINA/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

ČUDESNA ČEHINJA OTKRILA KAKO JE OSVOJILA DVA ZLATA: ‘Ma ja sam podvojena osoba…’

Autor: HINA/B.H.

Iako joj je savjetovano kako bi se trebala posvetiti jednom sportu, Ledecka je odlučila slijediti svoje srce

Čehinja Ester Ledecka (22), koja je u subotu ispisala povijest postavši prva sportašica koja je osvojila zlatne medalje u dva različita sporta na istim Zimskim olimpijskim igrama, nakon senzacionalne pobjede u superveleslalomu u alpskom skijanju prije tjedan dana u subotu je slavila i u paralelnom veleslalomu u daskanju na snijegu, kazala je kako je “podvojena osoba”.

“U meni postoje ‘Ester skijašica’ i ‘Ester snowboarderica’. Nakon superveleslaloma svi su samo čestitali i čestitali skijašici Ester. Naravno da mi je to godilo, ali onda sam si rekla: ‘Sada se moraš pretvoriti u snowboardericu’. I danas kada sam stajala na startu odjednom se pojavila ta snowboarderica”, rekla je Ledecka.

Iako joj je savjetovano kako bi se trebala posvetiti jednom sportu, Ledecka je odlučila slijediti svoje srce i natjecati se i u alpskom skijanju i u daskanju na snijegu.

“Odlučila sam se nastaviti nastupati u oba sporta iako mi je mnogo ljudi reklo kako je nemoguće biti vrhunski u dva sporta. Naravno da nije lako, ali je moguće”, dodala je mlada Čehinja priznavši kako na treninzima nije u mogućnosti davati sve od sebe s obzirom da mora trenirati dva sporta.

“Bilo je dana kada sam prvo trenirala alpsko skijanje, a onda i snowboard, pa su me treneri morali tjerati sa staze jer je postojala opasnost da naudim svome tijelu. Planiram i dalje slijediti svoje srce te se i nadalje baviti s oba sporta jer oba volim”.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.