Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

CRO COPA IZNENADIO STARI RIVAL: ‘Prvo me izljubio, a onda rekao da će me razbiti, nisam mogao vjerovati’

Autor:

Mirko Filipović govorio je o povratku u ring i o neobičnom susretu sa starim rivalom.

Mirko Filipović još se jednom vratio iz mirovine, a ovoga puta borit će se na MMA eventu japanske promocije Rizin. Filipović je, iako ima 42. godine na leđima i dalje u vrhunskoj formi i smatra kako i dalje može parirati borcima, odnosno, pobjeđivati.

Od njegove protekle borbe prošlo je više od godinu dana, a Mirko je otkrio što ga je ovoga puta natjeralo da se vrati u ring.

“Presudio je poziv iz Pridea. Ja sam i nakon odluke o povlačenju dobio pet ili šest ponuda iz cijelog svijeta. Stvarno sam mislio da se neću nikada vratiti, ali zaintrigirao me taj poziv, mogućnost da se ponovno borim u Saitama Areni i kako ja kažem borac uvijek ostaje borac. Želim naglasiti da ovo nema nikakve veze s novcem”, kazao je Mirko u dnevniku Nove TV.

Dugo je, kaže, vagao treba li se vratiti ili ne, ali presudila je nostalgija. “Jednostavno želim osjetiti još jednom navalu adrenalina u Saitama areni. To je posebno mjesto za mene. I kad sam putovao u Japan vagao sam cijelo vrijeme, jesam li donio dobru odluku? Ja imam problema s ramenom, koljenom, mene jako puno toga boli u svakodnevnom životu. Ali zanimljivo je da me ozljede ne bole jedino kada treniram. Navečer kad ležim u krevetu koljeno mi vibrira, ali dok treniram ne boli ništa. To me jednostavno čini sretnim, a to je teško ljudima objasniti”, priča Mirko.

Za sada je dogovorio samo dvije borbe jer kaže ne zna hoće li fizički izdržati više od toga. “Dogovorio sam samo 9. i 12. mjesec, ne znam hoću li dulje biti u stanju, jer svaki čovjek ima svoju prirodnu granicu. Uspio sam se regenirirati nekako u ovo vrijeme i počeo raditi vježbe koje nikada nisam radio prije. Obećao sam i svojoj obitelji da se neću vraćati, u prvom redu svojoj majci, koja je zbog toga bila najsretnija, ali ovo me jednostavno previše zaintrigiralo. Razgovarao sam sa Stipom Drvišem i puno smo razgovarali mogu li osvojiti turnir. Da mislim da ne mogu, ne bi ni ulazio u ovo. Hoću li osvojiti ne znam, ali da ću dati sve od sebe, i biti najspremniji što mogu, to je sigurno”, kazao je Mirko.

“Nisam mogao vjerovati da je to isti čovjek”

Nedavno se susreo sa starim rivalom Wanderleiom Silvom koji ga poprilično šokirao svojim ponašanjem, točnije, javno je prijetio kako će ga prebiti. A jednostavno se nameće pitanje je li možda Silva sljedeći? Mirko i na to ima odgovor.

“Nije. On će propustiti event u devetom mjesecu zbog ozljede točnije prometne nesreće. Auto ga je udario dok se vraćao s treninga. U Japanu smo se bili sreli pa me čovjek izgrlio, skoro izljubio, razgovor je trajao pola sata, a onda je pred novinarima rekao da će me razbiti. Nisam mogao vjerovati da je to isti čovjek. Ili kao veliki profesionalac pumpa atmosferu ili su posljedice prometne nesreće puno teže nego što se mislilo. Činilo se da mu je stradalo samo rame, no čini se da je i glava u pitanju”, odgovara Mirko.

Naravno, neizostavan je razgovor o najvećem rivalu Fjodoru.

“Nisam razmišljao o revanšu s Fjodorom i ne ovisi o meni. Teoretski je moguće, no treba vidjeti kako ću izdržati ovaj turnir. No ovo me čini jako sretnim i to je najbitnije”, rekao je za kraj Mirko Filipović.

Autor:

ZADNJE VIJESTI