Carlo Janka osvojio Svjetski kup, Ivica završio deveti

Autor: hina

Uoči sutrašnje utrke slaloma, posljednje u sezoni, Janka ima nedostižnih 106 bodova prednosti u odnosu na Austrijanca Benjamina Raicha.

Švicarski skijaš Carlo Janka pobijedio je u današnjem veleslalomu Svjetskog kupa na završnici sezone u Garmisch Partenkirchenu, te je ujedno osvojio veliki Kristalni globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

Uoči sutrašnje utrke slaloma, posljednje u sezoni, Janka ima nedostižnih 106 bodova prednosti u odnosu na Austrijanca Benjamina Raicha, koji je danas bio osmi.

Drugi u današnjem veleslalomu bio je Talijan Davide Simoncelli (+0,31), a treće mjesto podijelili su Ameriknac Ted Ligety i Austrijanac Philipp Schoerghofer (+0,57).

Ligetyju je to bilo dovoljno da osigura mali globus za najboljeg veleslalomaša u Svjetskom kupu.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić završio je današnju utrku na devetom mjestu (+1,33).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Janka ima 1197 bodova, drugi je Raich sa 1091, a slijede Švicarac Didier Cuche sa 952, Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 883 boda, a peti je Ivica Kostelić sa 779 bodova.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.