BRAVO NAŠI: Hrvatski svećenici osvojili 3. mjesto na EP u malom nogometu

Autor: I.K./Hina

Na putu do medalje hrvatska reprezentacija je u skupini pobijedila Kazahstan (7-0), Bjelorusiju (1-0) i Rumunjsku (1-0), u četvrtfinalu Ukrajinu (4-0), a polufinalu je izgubila od Poljske (0-3).

Hrvatski futsal reprezentativci ispali su sa EP već u skupini, ali hrvatski svećenici osvojili su treće mjesto na X. europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu koje je održano u slovačkom gradu Michalovce.

Hrvatski svećenici su u susretu za broncu pobijedili Bosnu i Hercegovinu 2-0, dok je u finalu Portugal pobijedio Poljsku 2-1 te tako obranio naslov prvaka.

Na putu do medalje hrvatska reprezentacija je u skupini pobijedila Kazahstan (7-0), Bjelorusiju (1-0) i Rumunjsku (1-0), u četvrtfinalu Ukrajinu (4-0), a polufinalu je izgubila od Poljske (0-3).

Za Hrvatsku su pod vodstvom Žarka Relote, Darka Banfića i izbornika Krešimira Žinića nastupili: Marinko Jelečević, Ivica Mađer, Josip Starčević, Domagoj Matošević, Josip Matas, Kristijan Stojko, Alojz Ćubelić, Želimir Bagavac, Goran Antunović, Vladimir Brizić i Davor Tomić. Vrijedno je također istaknuti kako je Vladimir Brizić uvršten u najbolju momčad prvenstva.

“Svećenički poziv je govoriti o duhovnim vrijednostima i isticati kršćanska načela na svim područjima djelovanja, a nogomet je jedno od njih,” naglasili su nadbiskup Košica Bernard Bober i košički vladika Milan Chautur u riječima dobrodošlice. Također su istaknute riječi pape Benedikta XVI. koje je uputio u svojoj poruci uoči Europskog prvenstva u nogometu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Papa je tada naglasio kako je “momčadski sport kao što je nogomet važna škola u odgoju za osjećaj poštovanja prema drugome, također prema sportskom suparniku, za duh osobne žrtve poradi dobra čitave skupine, za vrednovanje kvaliteta svakoga u momčadi; jednom riječju, za prevladavanje logike individualizma i sebičnosti koja često prožima ljudske odnose.”

Autor:I.K./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.