Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bilo je teško, ali Kauboji su ipak uspjeli: Hrvatska je zahvaljujući Duvnjaku i Cindriću nadigrala Bjelorusiju

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Naša je reprezentacija postigla treću pobjedu na svjetskoj smotri, bilo je 31-25 (18-15).

U 3. kolu skupine C hrvatska rukometna reprezentacija je postigla treću pobjedu na svjetskoj smotri, bilo je 31-25 (18-15). U jednom dijelu nastavka naši su rukometaši zapali u krizu koja js srećom prevladana, uz koncentraciju Stevanovića pridonosio je i ozlijeđeni Igor Duvnjak koji je morao ući u igri kako bi p povezao hrvatske redove. Sudio je, zanimljivosti radi, francuski ženski par, sestre Bonaventura. I to veoma dobro.
Unatoč početnim teškoćama, slabijoj obrani naša reprezentacija ipak je lagano sticala prednost u početnom dijelu susreta. Napad je bio bolji od obrane, nesumnjivo, a sjajio je mladi Cindrić koji je prvi diozavršio s osam golova iz osam pokušaja. Sjajno, sjajnije niti ne može biti u 30 minuti.

U jednom trenutku je Hrvatska imala četiri razlike, ali i prednost od tri gola kod odlaska na odmor (18-15) bila jefina zaliha za nastavak utakmice. Jer, vidjelo se da Hrvatska može kud i kamo bolje…

U nastavku nije prošlo ni pet minuta evo opet Bjelorusije na samo jedan gol zaostatka. Hrvatska je odjednom izgledala nespretno. Kako su se Bjelorusi približili tako je u igru ušao nedovoljno oporavljeni Duvnjak.

Nije se ništa popravilo, i dalje je Bjelorusija puhala za vratom Hrvatima. Upornost Bjelorusa rezultirala je i napadom z aizjednačenje u 43. minuti. Nisu ga iskoristili i u protuudaru Duvnjak je zabio za prednost od dva razlike. Bio je to bitan trenutak u krizi hrvatske momčadi. Potom se i Horvat probudio, a Duvnjak se ugrijao, i otišla je desetak minuta prije kraja Hrvatska na 26-22. Valja u tom iskoraku izdvojiti i niz lijepih obrana vratara Stevanovića. I sve je bilo gotovo…

Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.