Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

BARAKUDE RAZBILE ITALIJU I PLASIRALE SE U POLUFINALE! Hrvatska će za finale igrati protiv najvećeg rivala!

Autor: HINA

Hrvatsku su do pobjede predvodili kapetan Sandro Sukno i Javier Garcia sa po četiri gola, dva je dodao Anđelo Šetka, a po jednom su se u strijelce upisali Ante Vukičević i Andro Bušlje.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti nakon što je u četvrtfinalu svladala Italiju sa 12-9 (3-2, 2-3, 3-1, 4-3).

Hrvatsku su do pobjede predvodili kapetan Sandro Sukno i Javier Garcia sa po četiri gola, dva je dodao Anđelo Šetka, a po jednom su se u strijelce upisali Ante Vukičević i Andro Bušlje. Kod Italije tri je gola zabio Vincenzo Renzuto Iodice, po dva Pietro Figlioli i Matteo Aicardi, a po jednoga Michael Bodegas i Francesco Di Fulvio.

Naši su vaterpolisti odlično otvorili utakmicu, golo Šetke s igračem više i iskorištenim petercem Sukna. Nakon prvih osam minuta bilo je 3-2 za Hrvatsku, a tu prednost naši su igrači izgradili iskoristivši obje situacije s igračkom prednosti u bazenu dok su oni obranili tri od četiri situacije s igračem manje.

Sve je dobro funkcioniralo u igri Hrvatske do tri minute prije kraja druge četvrtine i pogotka Garcije iz protunapada za 5-3. Nažalost, uslijedilo je loše razdoblje, Italija je do kraja drugog dijela postigla dva gola s igračem više u bazenu dok Hrvatska nije uspjela iskoristiti svoje dvije prilike s brojčanom nadmoći.

U pauzi između druge i treće četvrtine izbornik Ivica Tucak zamijenio je vratara, umjesto Marka Bijača postavio je Ivana Marcelića, a nastavak utakmice dao mu je za pravo. Iako je Marcelić početkom treće četvrtine primio pogodak za jedino vodstvo Italije, u nastavku se istaknuo s nekoliko odličnih obrana i bio je važan čimbenik pobjede.

Nakon što je pala u rezultatski zaostatak, Hrvatska je odlično reagirala i u napadu te pogocima Garcije, Sukna i Šetke pobjegla na 8-6 uoči posljednjih osam minuta, a seriju je na 4-0 povisio odličnim pogotkom s distance Vukičevića. Talijani su s dva gola s igračem više preko Aicardija i Iodicea stigli na 10-9 2:50 minuta prije kraja, ali odmah u sljedećoj akciji Šetka je golom s lijevog krila s igračem više vratio utakmicu u mirnije vode, da bi konačnih 12-9 postavio Garcia u samoj završnici.

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak od 22 sata igrati protiv branitelja naslova Srbije koja je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrala Australiju sa 15-5 (4-1, 4-2, 4-2, 3-0).




Hrvatska je od Srbije izgubila posljednja dva susreta na velikim natjecanjima, u finalu posljednjeg SP-a u kazanu prije dvije godine i u finalu Olimpijskih igara lani u Rio de Janeiru.

U drugom polufinalu igrat će domaćin Mađarska i Grčka. Mađari su u četvrtfinalu s uvjerljivih 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1) svladali Ruse, dok su Grci svladali Crnogorce sa 12-7 (1-0, 5-2, 4-1, 2-4).

HRVATSKA – ITALIJA 12-9 (3-2, 2-3, 3-1, 4-3)




HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukičević 1, Bušlje 1, Sukno 4(1), Krapić, Šetka 2, Garcia 4

ITALIJA: Tempesti, Volarević; Di Fulvio 1, Gitto, Figlioli 2, Presciutti, Mirarchi, Nora, Fondelli, Renzuto Iodice 3, Bodegas 1, Aicardi 2, Bertoli

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 4-11, Italija 6-12

PETERCI: Hrvatska 1-1, Italija –

SUCI: Stavridis (Grčka) i Schwartz (Izrael)

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.