HINA/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

APSOLUTNI VLADAR SNJEŽNIH PADINA! Marcel Hirscher izjednačio rekord legendarnih Maiera i Stenmarka

Autor: HINA/B.H.

Hirscher je šest puta bio najbrži u veleslalomu, a sedam puta u slalomu

Najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je nakon veleslaloma na završnici Svjetskog kupa u Areu, dok je hrvatski vozač Filip Zubčić ostao bez bodova zauzevši 18. mjesto sa 3.43 sekunde zaostatka.

Za Hirschera, koji je prošloga mjeseca osvojio naslov olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini, a još prije dolaska u Are je osigurao svoj sedmi uzastopni veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa i peti mali Kristalni globus u veleslalomu, ovo je 13. ovosezonska pobjeda u Svjetskom kupu, čime je izjednačio rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka iz sezone 1978/79 i sunarodnjaka Hermanna Maiera iz sezone 2000/01.

Hirscher je šest puta bio najbrži u veleslalomu, a sedam puta u slalomu. U nedjelju će u posljednjoj utrci sezone u slalomu imati priliku i za 14. pobjedu u istoj sezoni čime bi postao samostalni rekorder u muškoj konkurenciji te bi dostigao Švicarku Vreni Schneider koja je u sezoni 1988/89. ostvarila rekordnih 14 pobjeda u konkurenciji skijašica.

Sjajni je Austrijanac do svoje ukupno 58. pobjede u Svjetskom kupu stigao sa 23 stotinke boljim vremenom od drugog Norvežanina Henrika Kristoffersena, odnosno 26 stotinki od trećeg Francuza Victora Muffat-Jeandeta.

Hirscher je natjecanje u veleslalomu okončao sa 720 bodova, drugi Kristoffersen je sakupio 575, a treći Francuz Alexis Pinturault 329. Zubčić je sa 89 bodova završio kao 21. veleslalomaš svijeta.

Utrku prije kraja Svjetskog kupa Hirscher je na 1620 bodova, drugi Kristoffersen ima 1285, dok treće mjesto drži Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 886. Zubčić je 68. sa 89 bodova.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.