Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Od naših nogometaša popularniji su klupski funkcioneri i navijači, to nema nigdje u svijetu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Zar je normalna zemlja i nogomet u toj zemlji gdje su predsjednici klubova i navijači popularniji i zanimljiviji od samih nogometaša. Kod nas su Mamić i Kos, pa i Mišković, te vođe navijača za milijun posto popularniji od Ćorića, Antolića, Andrijaševića, Vlašića. Preko medija verbalno se driblaju i predsjednici klubova i navijači, igrači su negdje postrani. Nebitni.

Hrvatska nogometna scena, gledano sa sportske strane, godinama je toliko dosadna da su od nogometaša zanimljiviji predsjednici i dopredsjednici klubova, tajnici, navijači, u zadnje vrijeme Ii državna tajnica za sport. A ne govorimo o raznim komentatorima i kvazi stručnjacima. Svi su oni za medije bitniji od samih izvođača na terenu – nogometaša.

Čak kad je u nas nogometaš najbitniji to nije zbog izvedbe na terenu, nego pred sudom, što je snašlo Luku Modrića.

Eskapade Zdravka Mamića privlače veće zanimanje nego bilo koja utakmica Dinama, makar se radilo o nastupu u Ligi prvaka, niti jedan nogometaš se ne može mjeriti s medijskom pažnjom i  popularnošću Zdravka Mamića. Ma, nije ni u ostalim klubovima drugačije, u nas su veće zvijezde funkcioneri nego sportaši, a uskoro će primat popularnosti zauzeti navijači. Udruga Naš Hajduk iz navijačke prizme sazvala je, primjerice,  konferenciju za novoinare, nije da članovi dotične skupine nisu u pravu, hegemonija Mamića u hrvatskom nogometu traje predugo.

No, opet zaključujemo isto, nije dobro kad su navijači ispred nogometaša… I imaju press konferencije umjesto igrača.

Eh, tu ćemo poentirati. Zar je normalna zemlja i nogomet u toj zemlji gdje su predsjednici klubova  i navijači popularniji i zanimljiviji od samih nogometaša. Kod nas su Mamić i Kos, pa i Mišković, te vođe navijača  za milijun posto popularniji od Ćorića, Antolića, Andrijaševića, Vlašića. Preko medija verbalno se driblaju i  predsjednici klubova i  navijači, igrači su negdje postrani. Nebitni. Toga nema nigdje u svijetu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.