UEFA/Screenshot

ZNAMO ŠTO I PREDSTAVLJA: Otkriven logo Eura 2020.

Autor: A.P.

U govoru kojeg je održao u londonskoj gradskoj vijećnici Čeferin je rekao:"UEFA želi da Euro 2020 bude istinska proslava igre koju volimo i obožavamo".

U srijedu u Londonu na službenom predstavljanju Europskog nogometnog prvenstva 2020. novi je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin otkrio novi logo turnira.

Naime, logo predstavlja vezu između zemalja domaćina. Stoga, logo pokazuje višebojne siluete navijača kako stoje s obje strane pobjedničkog trofeja na zelenom mostu.

Osim toga, po prvi puta će se Europsko prvenstvo u nogometu održati u 13 gradova u različitim zemljama Europe kako bi se obilježila 60. obljetnica natjecanja. A na londonskom Wembley stadionu igrat će se polufinale i finale. Smijenjeni čelnik UEFA-a Michel Platini koji je pod višegodišnjom suspenzijom zbog sumnje u korupciju potaknuo je i realizirao navedenu ideju o pan-europskom Euru.

U govoru kojeg je održao u londonskoj gradskoj vijećnici Čeferin je rekao:”UEFA želi da Euro 2020 bude istinska proslava igre koju volimo i obožavamo”.

Utakmice će se igrati u Azerbajdžanu (Baku), Belgiji (Bruxelles), Danskoj (Kopenhagen), Njemačkoj (Munchen), Mađarskoj (Budimpešta), Irskoj (Dublin), Italiji (Rim), Nizozemskoj (Amsterdam), Rumunjskoj (Bukurešt), Rusiji (St.Petersburg), Škotskoj (Glasgow) i Španjolskoj (Bilbao).

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.