Pixsell: Photo/Dalibor Urukalovic/Igor Kralj

‘ZLATNI DEČKI’ BAŠ I NISU TAKO ZLATNI: Evo zašto su Ćorić i Halilović ispali iz konkurencije za prestižnu nagradu

Autor:

Hrvatski dragulji, Alen Halilović i Ante Ćorić konkurirali su za osvajanje ove prestižne nagrade, bili su na širem popisu od 40 kandidata, ali ispali su iz konačnog izbora.

U ponedjeljak u večernjim satima na svečanosti u Monte Carlu dodijelit će se nagrada “Zlatni dečko” za najbolje mladog nogometaša svijeta u dobi do 21 godine.

Hrvatski dragulji, Alen Halilović i Ante Ćorić konkurirali su za osvajanje ove prestižne nagrade, bili su na širem popisu od 40 kandidata, ali ispali su iz konačnog izbora. Trojka koja će se boriti za ‘Golden Boy’ je Renato Sanches iz Bayerna, Marcus Rashford iz Manchester Uniteda i Kingsley Coman iz Bayerna.

Jasno je, Halilović i Ćorić nisu imali pretjerane šanse iz jednostavnog razloga jer ne igraju dobro. Halilović je daleko od ikakve forme u HSV-u i više vremena provodi na klupi nego na travnjaku, a slična situacija je i Ćorićem koji ujedno igra i puno slabiju ligu od Halilovića.

No, ova nagrada je dosta varljiva, recimo 2005. godine osvojio ju je Messi, godinu ranije Rooney, ali bilo je dosta njih koji nisu dosegli potencijal, primjerice, Alex Pato (2010.), Balotelli (2011.), Anderson (2009.)

Autor:

ZADNJE VIJESTI