Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Žestoka prepucavanja se nastavljaju: Beusan uzvratio na posljednji napad odvjetnika Brune Marića

Autor:

Gredelj je u intervjuu za Sportske novosti rekao, među ostalim, da je “Beusan samodopadni egocentrik koji je svoju karijeru navodnog eksperta izgradio uništavajući karijere svojih kolega".

Sudački ekspert i komentator HRT-a, Mateo Beusan, odgovorio je u HTV-ovoj emisiji Stadion na napade Vladimira Gredelja, odvjetnika nedavno pretučenog suca Brune Marića. Nakon što je Marić pretučen u Stobreču Beusan je istaknuo žaljenje zbog tog događaja, ali i progovorio o nekim nelogičnostima.

“Ovo što se dogodilo Mariću ne mogu odobriti nikako, ni kao čovjek, ni kao sudac, ali neke stvari mi ipak nisu jasne. Prvo, ide na sud u Split s odvjetnikom i odluči ručati u restoranu. Pa što dolijevati ulje na vatru i izabrati Stobreč? Netko će spomenuti slobodnu kretanja, ali ne treba sebi stvarati probleme. Drugo, što će mu pištolj kad ide u Split? Znači da se boji nečega”, izjavio je Beusan i izazvao oštru reakciju Gredelja.

Gredelj je u intervjuu za Sportske novosti rekao, među ostalim, da je “Beusan samodopadni egocentrik koji je svoju karijeru navodnog eksperta izgradio uništavajući karijere svojih kolega”. Na koncu je Beusan odgovorio i na te poprilično oštre kritike odvjetnika Gredelja.

“Svi nogometni suci su javne osobe, pa tako i Bruno Marić, tako da su podložni kritikama i procjenama svojih odluka, procjenama svoje kvalitete. U zadnjih nekoliko suđenja Hajduku Bruno Marić bio je pod paskom Sudačke komisije i IO-a HNS-a i podvrgnut kritikama svih medija. Dolazilo je čak i do korekcija ocjena, to je činjenično stanje. Jasno je da je to razlog da je vodstvo Hajduka nezadovoljno njegovim suđenjem. Jasno da je to povuklo za sobom puno navijača, ali nikome ne možemo odobriti ovo što se dogodilo u Stobreču”, rekao je Beusan i zaključio: “Možda je riječ o skretanju teme s osnovne stvari, a to je kvaliteta suđenja utakmica”.

Autor: