Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE! Hajduk prošao odlično, Osijek izvukao zvučnog protivnika

Autor: Bruno Herljević

Dan nakon ždrijeba kvalifikacije Lige prvaka, u Nyonu je održan ždrijeb Europske lige za prva dva pretkola, gdje se nalaze dva hrvatska kluba, Osijek i Hajduk.

Osijek kreće odmah protiv moldavskog Petrocuba, a mogli su izvući i Ferencvaroš, što bi bio najteži protivnik. Prve utakmice igraju se 12., a uzvratne 19. srpnja.

U drugom pretkolu Osijek je nositelj, kao i Hajduk, ali tu nisu imali sreće jer su izvukli najzvučniji mogući klub, glasgovski Rangers kojeg vodi Steven Gerrard. Prije toga Škoti moraju proći makedonski Shkupi, a Osijek Petrocub.

Hajduk je bolje prošao, izvukli su boljeg iz dvoboja finskog Ilvesa i bugarske Slavije. Ilves je završio na trećem mjestu i nakon 1991. godine se vraća u europska natjecanja, dok je Slavia Europsku ligu izborila osvajanjem Kupa Bugarske. Drugo pretkolo igrat će se 26. srpnja i 2. kolovoza, a i Hajduk i Osijek bit će domaćini u tim susretima.

U ovom natjecanju je i Rijeka, a oni će se uključiti u trećem pretkolu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.