Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zdravko Mamić iznenadio: ‘Nemam ništa protiv da Rijeka osvoji. Da smo mi htjeli biti prvi kupili bi Dudua, Jelavića i još trojicu’

Autor: Bruno Herljević

Mamić, iako više veze ne bi trebao imati s Dinamom i dalje ima glavnu riječ u klubu, a odmah na početku šokirao je izjavom.

Nakon dužeg vremenskog perioda, nekadašnji izvršni predsjednik Dinama, a danas “savjetnik”, što god da to znači, Zdravko Mamić, odlučio je komentirati stanje u Hrvatskom nogometu i mogući rasplet u nastavku HNL-a u kojem je Rijeka vodeća momčad. Mamić, iako više veze ne bi trebao imati s Dinamom i dalje ima glavnu riječ u klubu, a odmah na početku šokirao je izjavom.

“Svi koji su oko mene se čude, u klubu i izvan njega, ali ja zaista nemam nikakvih problema s tim da Rijeka ove godine osvoji naslov prvaka”, izjavio je Mamić za Sportske novosti, pa obrazložio, “Naravno, ne znači da smo se mi predali, odnosno da ćemo se predati. Naravno da želimo osvojiti naslov, ali naslov se može osvojiti jedino na terenu. Činjenica je da Rijeka ima šest bodova prednosti, da pobjednički maršira, nisu Riječani izgubili 57 utakmica zaredom. Ne ovisi samo o nama. Činjenica jest da do kraja HNL-a još ima 15 utakmica, da ćemo se s njima još dva puta sudariti u prvenstvu, možda i u Kupu… Možda se do zadnja dva kola neće znati tko će uzeti naslov”, kazao je savjetnik Dinama.

Mamić kaže kako su trogodišnji ugovor Petevu i dovođenje Jozaka na više godina, kao i vezivanje igrača na dugoročnim ugovorima, planovi njihove vizije. “U toj viziji dugoročno ne možemo pogriješiti. Samo je pitanje hoćemo li ove sezone osvojiti naslov prvaka i igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, proći ili ne, odnosno hoćemo li biti drugi, pa igrati u kvalifikacijama za Europsku ligu. Pa možda onda napravimo čudo u Europskoj ligi, osvojimo više bodova, možda konačno uđemo u europsko proljeće nakon gotovo 50 godina. Raznorazni su scenariji”, komentira Mamić.

I dalje smatra kako Dinamo dobro stoji iako nije prvi. “Ne možeš ništa napraviti na silu. Koliko znam, Dinamo je do sada u prvenstvu osvojio više bodova nego u bilo kojoj sezoni do sada. Ali Rijeka je osvojila šest više. Što, da se ubijemo? Ljudi s Rujevice su napravili kemiju, dobru momčad, imaju trenera s kontinuitetom i sad je sve kulminiralo”, kaže Mamić.

Mamić tvrdi kako ovakva priča i nagla promjena retorike nije tek puka demagogija. “Ne, ovo nije demagogija. Rijeka je dobra, to je činjenica. Ali priča koju mi pričamo o Dinamu je priča o viziji. Vidite koliko mladih igrača imamo, od 18 do 20 godina… Ćorić, Benković, Gojak, Olmo, Knežević, Moro, Sosa, nešto su stariji Hodžić, Henriquez i Guilherme… Nije se to ništa slučajno dogodilo u Dinamu. Što mislite da mi nismo mogli kupiti još igrača u prijelaznom roku? Da smo htjeli pošto-poto biti prvi, mogli smo kupiti Eduarda da Silvu, Jelavića i još trojicu iskusnih. To je istina, valjda ne sumnjate. Nisam želio izlaziti u medije s izjavama, ali želio sam da naši navijači razumiju o čemu se radi.

Dalje tvrdi kako Dinamo ima dobar temelj za budućnost. “Ne bih zaista htio da netko ovo protumači kao demagogiju. Naravno da neću biti sretan ako Rijeka osvoji naslov prvaka, Dinamo će na terenu pokušati sve da obrani titulu, ali zaista, posve iskreno, nećemo imati nikakav problem ako Rijeka uzme titulu, čestitat ćemo im i krenuti dalje našim putem, putem naše vizije koja će sigurno uspjeti i dati rezultata u budućnosti”, zaključio je Mamić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.