Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZAŠTO SVI ŠUTE O OVOME? Skupo finale Kupa samo mazanje očiju – drama uskoro postaje noćna mora!

Autor: Bruno Herljević

Kako ironično, a opet i tako simbolično. Finale prestižnog domaćeg nogometnog natjecanja održava se na stadionu u Vinkovcima čiji je klub, Cibalija, nedavno dotakao samo dno. HNS je odlučio dodatno ušminkati, čisto onako kozmetički, stadion za finale Kupa i veliki okršaj Dinama i Hajduka.

Šuker i društvo ulupali su skromnih tri milijuna kuna u reparaciju travnjaka i još neke sitne korekcije unutarnje i vanjske, a angažirano je čak 240 zaštitara. Navijači? Navijača će biti, ali ne baš toliko koliko se očekivalo. Kapacitet je oko osam tisuća, ali većina ulaznica otišla je HNS-u, klubovima, partnerima i sponzorima, čak i Ministarstvu branitelja. No, oni koji dođu bit će razdvojeni već kod Babine Grede, Hajdukovi će u jednom smjeru, a Dinamovi u drugom smjeru do stadiona.

Ovako lijepa organizacija u gradu koji već danima oplakuje svog prvoligaša, baš ironično zapravo. Cibalija je prije nekoliko dana doživjela krah i to na nekoliko razina. Donedavno su bili ponos Slavonije, a prije nekoliko dana su im seniori, juniori, kadeti i pioniri, svi redom, ispali u niži rang i to s vrlo lošim bodovnim učinkom. Derutni tereni, neimaština, nesređeni uvjeti, kako oni financijski tako i oni infrastrukturni, uzeli su svoj danak.

No, to nije sve. Cibaliju možda čeka pad u treći razred hrvatskog nogometa jer za sada nisu riješili pitanje licencije, to jest nisu podmirili dugovanja, koja iznose negdje oko dva milijuna kuna. Očito taj iznos još nije prikupljen jer nitko ne govori ništa. Šute u klubu, ali, zanimljivo, šute i u HNS-u, što inače nije slučaj. Zašto? Možda zato što Cibaliju čeka crna sudbina, a tko bi htio na finalu Kupa nerede i nezadovoljstvo na stadionu?

Kako sada stvari stoje, nažalost, finale Kupa mogla bi biti posljednja lijepa nogometna manifestacija koju će Vinkovčani imati prilike gledati na stadionu Cibalije jer njihovu klubu očito predstoje vrlo mučni i teški dani, mjeseci, možda i godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.